
Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával
Immár 3 éve, hogy a magyar olvasók is olyan különleges receptek közül válogathatnak a GoodFood magazinban, mint ez a zöldséges-rákos fogás. Amit nem mellékesen a világutazó műsorvezető, Frei Tamás készített.
2016. április 10.
Hozzávalók
4 adag- 2 fej lila hagyma darabokra vágva
- 3 újhagyma (a fejes változat) apróra vágva
- 1 piros húsú kaliforniai paprika kockára vágva
- ½ l kókusztej
- ½ konzerv darabolt ananász + egy kis lé a konzervből
- 2 csapott ek. őrölt kurkuma
- ½ ek. curry
- só
- olívaolaj vagy vaj
- 250 g konyhakész királyrák
- (lehet fagyasztott, de teljesen
- engedjük ki)
Elkészítés
Egy mély serpenyőben melegítsünk fel egy kis vajat vagy olívaolajat, tegyük bele a hagymákat és kezdjük el összepárolni. Ha már teljesen puha, adjuk hozzá a kaliforniai paprikát és ezt is pároljuk meg.
Öntsük fel fél liter kókusztejjel és főzzük sűrűre 3-4 perc alatt.
Tegyük bele az ananászdarabokat és egy kis levet, 2 ek. kurkumát, ½ ek. curryt és sózzuk. Így főzzük 10 percig, hogy jól összefőjön.
A legvégén adjuk hozzá a rákot, és főzzük még 5-6 percig az egészet.
Megosztom barátaimmal