Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Frankfurti zöldfűszermártás

Adásban volt: 2013. március 28.
A húsvéti sonka mellé tökéletes kiegészítő ez a zöldfűszerekkel, főtt tojással, mustárral, majonézzel készülő mártás.
2013. augusztus 25.

Hozzávalók

2-4 személyre
  • 4 főtt tojás
  • 4 kicsi csemegeuborka
  • 1 hagyma (vagy egy salota)
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 púpos ek majonéz
  • 4 púpos ek tejföl
  • 2tk mustár
  • 1kk porcukor

  • bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem,
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor kapor
  • néhány levél sóska
  • tárkony

Elkészítés

A főtt tojást, csemegeuborkát, hagymát egészen apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, borssal, pici porcukorral ízesítjük. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát és fél citrom héját. A friss fűszernövényeket éles késsel teljesen finomra aprítjuk, ez ekkora mennyiségnél elég nagy munka, de semmiképpen nem szabad gépben aprítani. Végül a felaprított fűszereket hozzákeverjük a mártáshoz.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Téli burgonyakrémleves tormával és almával

Téli burgonyakrémleves tormával és almával

Igazi melengető krémleves. Az ízeket nem is lehetne jobban összehangolni: torma, zöldalma és szerecsendió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.