Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Frankfurti leves

2015. november 7.

Hozzávalók

  • 1 kis fej kelkáposzta 
  • 3-4 szem burgonya 
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika, majoranna, őrölt kömény 
  • virsli vagy kolbász, de inkább virsli 
  • 3 ek olaj 
  • 1 púpos ek liszt 
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A kelkáposztát csíkokra, a sárgarépát karikákra vágtam, a krumplit kis kockákra, a hagymát szintén. Forró vízben odatettem főni őket, kaptak sót, majorannát és köményt. Közben néhány 3 evőkanál olajon lisztet pirítottam, megszórtam pirospaprikával, belenyomtam a fokhagymát, majd felengedtem egy pohárka hideg vízzel. Ebbe a felengedett rántásba kevertem a tejfölt, majd beleöntöttem a levesbe, forraltam rajta egyet, beledobáltam a karikákra vágott virslit.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Frankfurti zöldfűszermártás

Frankfurti zöldfűszermártás

A húsvéti sonka mellé tökéletes kiegészítő ez a zöldfűszerekkel, főtt tojással, mustárral, majonézzel készülő mártás.
Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Céklás korhelyleves füstölt csülökkel

Kiadós, céklás korhelyleves, a szilveszteri buli után a legjobb megoldás!

Az erdeti ukrán borscs

A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel. friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.
Az eredeti ukrán borscs

Az eredeti ukrán borscs

A klasszikus ukrán borscs leves. Céklával, szalonnával, zellerrel és friss kaporral a tetején. Ne egy rohanós délelőttön kezdjünk hozzá.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!