Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Francia steak saláta

Adásban volt: 2015. március 27.
A recepthez tartozó videó
A francia bisztrók kínálatát megidézve, bátran készítsünk otthon is tökéletes steaket. Sült krumpli helyett zöldsalátával tálalva.
2016. február 20.

Hozzávalók

  • 20 dkg steak hús
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 ek vaj
  • 1 csomag galambbegy saláta
  • 2 ek pirított hagyma
  • 5 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • sherry ecet

Elkészítés

Steak sütés

Egy vastagabb aljú serpenyőt, zsiradék nélkül, szinte füstölésig hevítünk.
A húst sózzuk, borsozzuk és egy kevés olívaolajat belemasszírozunk. A forró serpenyőbe is öntünk pár csepp olajat, majd belefektetjük a húst.
Először mindkét oldalát kérgesítjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot, egy kevés vajat teszünk mellé, és oldalanként még 2-2 percig sütjük.
Felhasználás előtt – a serpenyőben hagyva – legalább 3-4 percig pihentetjük.

Saláta

Klasszikus vinaigrette öntetet készítünk: a sherry ecetben feloldjuk a sót, majd vékony sugárban kevés olívaolajat keverünk hozzá. Ezután hozzáadjuk a steak sütésekor visszamaradt zsiradékot.

Az öntetbe beleforgatjuk a felezett koktélparadicsomokat, a zöldsalátát (ami lehet galambbegy, rukola vagy spenótlevél).
Rámorzsoljuk a gorgonzolát, megszórjuk  pirított hagymával, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

Tálalás

A pihentetett steaket vékonyra felszeleteljük, a felét a salátához keverjük, a maradékot pedig a tetejére halmozzuk. Sózzuk, borsozzuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Konkrét örömök – steak kisokos

Konkrét örömök – steak kisokos

Abban kereskedő, séf és étteremtulajdnos is egyetért, hogy a hús bizalmi ügy. A steak pedig még inkább. Szaftok és ösztönök kombinációja, aminek a rajongók megadják a módját.
A tökéletes steak

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.