
Francia paradicsomleves
Hozzávalók
6 személyre- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy hagyma, felvágva
- 6 paradicsom, meghámozva, felnegyedelve
- 1 nagy burgonya, meghámozva, felnegyedelve
- 6 csésze víz
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 teáskanál só
- ½ csésze hosszúszemű rizs
Elkészítés
1. Közepes fokozaton olvasszuk meg a vajat egy nagy lábosban. Pároljuk puhára a hagymát a vajon kb. 10 perc alatt. Adjuk hozzá a paradicsomot, és sűrűn kevergetve főzzük további 10 percig. Adjuk hozzá a burgonyát és 2 csésze vizet. Fűszerezzük a babárlevéllel, sóval, fokhagymával. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a fokozatot, és lefedve 20 percig főzzük.
2. Keverjük hozzá a maradék vizet,és forraljuk fel újra. Vegyük ki a babérlevelet, és szűrjük le a levest. Botmixerrel pürésítsük a zöldségeket, és keverjük vissza a levesbe. Forraljuk fel újra, és adjuk hozzá a rizst. Fedjük le és alacsony hőfokon főzzük 15 percig, amíg a rizs megpuhul. Melegen tálaljuk.
Forrás: allrecipes.com