Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Francia meggyes clafoutis

Adásban volt: 2013. szeptember 3.
A recepthez tartozó videó
A franciák egyik klasszikus házi édességét a clafoutis-t eredetileg fekete cseresznyével készítik, de szinte minden gyümölccsel érdemes kipróbálni.
2016. június 24.

Hozzávalók

4 adag
  • kb. 30 dkg meggy (kimagozva)
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 1dl tej
  • 4,5 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg cukor (vagy ízlés szerint több) + 2ek porcukor
  • 5 dkg pirított mandula, durvára vágva
  • csipet só
  • 5dkg aszalt meggy
  • 1ek amaretto-, vagy más mandulalikőr (elhagyható)
  • tálaláshoz: porcukor, mandulaforgács

Elkészítés

A tojást és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a a csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel egy sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük. Beleöntjük a vaníliakivonatot és az amaretto likőrt.
Egy hőálló tálat (vagy négy kicsit) kivajazunk.
A meggyet lerakjuk a tálba.
Közé szórjuk a durvára vágott pirított mandulát.
Ráöntjük a masszát és 180 C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük, és addig amíg már nem remeg. Langyosan tálaljuk, porcukorral és pirított mandulaforgáccsal meghintve. Esetleg egy gombóc vaníliafagyival.

1/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Meggyes kalácspuding

Meggyes kalácspuding

Ebben a fűszeres, meggyes kalácspudingban a szikkadt kalács új életre kel.

Héjában sült krumpli fűszeres túróval

A sütőben sült krumpli fűszeres túróval, egyszerűen elkészíthető fogás, hétköznapokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.