
Francia húspogácsa sültkrumplival -(Steak Hache-Frittes)
Hozzávalók
- 40 dkg bélszín vagy hátszín
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- vaj
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel és egy diónyi vajon dinszteljük üvegesre. A húst vágjuk nagyon apró darabokra vagy daráljuk durvára. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele az üvegesre dinsztelt hagymát. Készítsünk belőle húspogácsákat, amiket ugyanabban a serpenyőben, amiben a hagymát dinszteltük tegyünk újra vajat, és mindkét oldalukat süssük 2-3 percig. Frissen sült krumplival tálaljuk.
Tudtad?
1.Az édes bundás kenyér mellett ez a legismertebb francia gyermek étel, ezen nőttek és nőnek fel nemzedékek. Ha otthon készítjük, az étel jellegével és stílusával a kicsik számára oly vonzó gyorséttermi életérzést is helyettesíthetjük.
2.Vékony szeletekre vágott, „francia módra” kisütött krumplit dokumentált módon először Thomas Jeffersonnak, az Egyesült Államok harmadik elnökének szolgáltak fel 1802-ben.
A sült krumpli mellé kínált mártások száma végtelen, a közönséges ketchuptól az egzotikus, csípős és fűszeres szószok valamennyi változata szóba jöhet.