Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Francia gesztenyetorta

Könnyű elkészíteni, könnyű megenni.
2016. május 15.

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl habtejszín
  • 5+5 dkg porcukor
  • 30 dkg keksz

  • 15-20+ 5 dkg vaj
  • 10 dkg meggy
  • 4-5 ek rum

Elkészítés

A tésztához a kekszet összekeverjük a felengedett vajjal és a porcukorral, kibéleljük vele a tortaformát (24 cm). A gesztenyét összetörjük és belekeverjük a vajat, a tejszín felét, a rumot és a meggyet. Legalább fél napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt a porcukorral felverjük a maradék habot és megkenjük vele a tortát. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládés tekercs gránátalmával

Csokoládés tekercs gránátalmával

Időigényes recept, ráadásul sokáig állni is kell hagyni, szóval ez nem az a klasszikus "utolsó perces" sütemény. Akár 1-2 napot is hagyhatjuk pihenni, tényleg jobb lesz!
Tejberizs eperrel

Tejberizs eperrel

Könnyű tavaszi tejberizs, friss fahéjjal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!