
Forrócsoki fagyival
A recept végtelenül egyszerű, négy lépésből elkészül és mindössze négy összetevő kell hozzá: tejszín, édesített sűrített tej, forrócsokoládé por és mini mályvacukrok. Az édesített sűrített tej emeli meg az egészet, adja az édes ízt és a krémes állagot. Viszont mégis a forrócsoki a sztár: a rendkívül gazdag kakaós íz tökéletes. Az apró mályvacukrok pedig kissé rágós állagot kölcsönöznek, miután a fagylaltban álltak.
Hozzávalók
- 3 csésze tejszín
- 4 dl édesített sűrített tej
- 2-3 csomag forrócsokoládé por
- 1 csésze mini mályvacukor + egy kevés díszítéshez
Elkészítés
Egy közepes tálba öntsd bele a tejszínt, majd habverővel verd keményre. Keverd bele a sűrített tejet, a forrócsoki port és a mini mályvacukrokat. Helyezd egy 23×13 cm-es tálba, simítsd el a tetejét egy spatulával. Szórj rá még egy kevéske mályvacukrot, majd 5 órára tedd fagyasztóba. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, így lesz megfelelő az állaga.
Forrás: www.delish.com