Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: CHELSEA LUPKIN

Forrócsoki fagyival

Négy hozzávaló, négy lépés és kész is a forró-hideg finomság
2016. december 9.

A recept végtelenül egyszerű, négy lépésből elkészül és mindössze négy összetevő kell hozzá: tejszín, édesített sűrített tej, forrócsokoládé por és mini mályvacukrok. Az édesített sűrített tej emeli meg az egészet, adja az édes ízt és a krémes állagot. Viszont mégis a forrócsoki a sztár: a rendkívül gazdag kakaós íz tökéletes. Az apró mályvacukrok pedig kissé rágós állagot kölcsönöznek, miután a fagylaltban álltak.

Hozzávalók

  • 3 csésze tejszín
  • 4 dl édesített sűrített tej
  • 2-3 csomag forrócsokoládé por
  • 1 csésze mini mályvacukor + egy kevés díszítéshez

Elkészítés

Egy közepes tálba öntsd bele a tejszínt, majd habverővel verd keményre. Keverd bele a sűrített tejet, a forrócsoki port és a mini mályvacukrokat. Helyezd egy 23×13 cm-es tálba, simítsd el a tetejét egy spatulával. Szórj rá még egy kevéske mályvacukrot, majd 5 órára tedd fagyasztóba. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, így lesz megfelelő az állaga.

 

Forrás: www.delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Minimál fondue

Minimál fondue

Egy hideg estén a legjobb választás egy gyors, tápláló, folyósan melengető sajtfondue. A hangsúly most a gyorson van, amíg kockázzuk a kenyeret és az almát el is készül a mártogatós. Ráadásul még mosogatni sem kell utána.
Spenótos sajttorta sütés nélkül

Spenótos sajttorta sütés nélkül

A klasszikus New York cheesecake sós változata, amely spenótzöld színben pompázik. Friss zöldségekkel a tavasz hírnöke. Érdemes a receptet már Húsvétra betáraznunk.
Hawaii kókuszos sütemény (gluténmentes)

Hawaii kókuszos sütemény (gluténmentes)

A ragacsos rizslisztből készülő japán édesség, a mochi sült, kókusztejes változata, amely Hawaii szigetén az ott élő japán kolónia miatt lett divatos – bár hasonló változatát készítik a Fülöp-szigeteken is. Kívül ropogós, belül ragacsos rizsszelet: vagy rajongsz érte, vagy utálod, de elmenni mellette nem lehet! Készítsünk mindjárt dupla adagot, hogy a végére tudjunk járni. Nem baj, ha az előírtnál picit nagyobb tepsibe tesszük a tésztát, mert a ropogósra sült szélek a legfinomabbak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!