Fokhagymás, olajos tészta és Gombás spagetti
2016. október 27.Hozzávalók
- Aglio Olio:
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg parmezán
- só, bors
- Házi tészta:
- 50 dkg durumliszt
- 1,5 dl víz
- só
- Gombás spagetti:
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg rókagomba
- 10 dkg laskagomba
- 10 dkg vargánya gomba
- 10 dkg shitake
- extra szűz olívaolaj
- 2 dl tejszín
- friss kakukkfű
- petrezselyem
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés
Aglio Olio:
1. A durumlisztet a vízzel és a sóval összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle, tésztakészítő gép segítségével, vagy kézzel. A gép segítségével spagettit formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A friss tésztát nem kell átmosni.
2. Az olívaolajra rádobjuk a kis darabokra vágott fokhagymát, majd szinte azonnal a spagettitésztát is, és összepirítjuk. Végül a főzővízből visszaöntünk egy keveset szósznak. Sózzuk, borsozzuk, majd parmezánt reszelünk rá.
Gombás spagetti:
1. A durumlisztet a vízzel és a sóval összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. Tésztakészítő gép segítségével spagettit formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A friss tésztát nem kell átmosni.
2. Az extra szűz olívaolajban a felaprított hagymát és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott gombákat. Friss kakukkfűvel fűszerezzük, és tejszínnel krémesítjük. Hozzákeverjük a friss házi tésztát, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd parmezánt reszelünk rá.
