Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fokhagymás, olajos tészta és Gombás spagetti

2016. október 27.

Hozzávalók

  • Aglio Olio:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors
  • Házi tészta:
  • 50 dkg durumliszt
  • 1,5 dl víz

  • Gombás spagetti:
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg rókagomba
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 dkg vargánya gomba
  • 10 dkg shitake
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

Aglio Olio:

1. A durumlisztet a vízzel és a sóval összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle, tésztakészítő gép segítségével, vagy kézzel. A gép segítségével spagettit formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A friss tésztát nem kell átmosni.

2. Az olívaolajra rádobjuk a kis darabokra vágott fokhagymát, majd szinte azonnal a spagettitésztát is, és összepirítjuk. Végül a főzővízből visszaöntünk egy keveset szósznak. Sózzuk, borsozzuk, majd parmezánt reszelünk rá.

Gombás spagetti:

1. A durumlisztet a vízzel és a sóval összekeverjük, majd tésztát gyúrunk belőle. Tésztakészítő gép segítségével spagettit formázunk a tésztából, és sós vízben kifőzzük. A friss tésztát nem kell átmosni.

2. Az extra szűz olívaolajban a felaprított hagymát és fokhagymát megdinszteljük, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott gombákat.  Friss kakukkfűvel fűszerezzük, és tejszínnel krémesítjük. Hozzákeverjük a friss házi tésztát, és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, majd parmezánt reszelünk rá.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vargányás penne

Vargányás penne

Mit vacsoráznak a rockerek? A válasz: könnyen elkészíthető, mégis kiadós vargányás tésztát. A lényeg az apró részletekben rejlik.
Pirított morzsás, szardíniás penne

Pirított morzsás, szardíniás penne

A szardínia felhasználásának egy kevésbé ismert, de annál finomabb verziója. Az olajos halon kívül a tészta, a kenyérmorzsa és a chili játssza a főszerepet.
Olasz lecsós penne

Olasz lecsós penne

Az olasz lecsó újjászületése: pennével. Egy szenzációs ötlet, amivel nem csak a hűtőben talált maradékokat tudjuk hasznosítani, de finom egytálételt is varázsolhatunk a családnak vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.