Focaccia - Juhász Misi módra

Hozzávalók
- 0,5 kg liszt
- 25 gramm extraszűz olívaolaj
- 25 gramm élesztő
- 10 gr só
- 5 gr cukor
- Feltétek:
- 10 szem koktélparadicsom
- 3 lila hagyma
- 3 szelet bacon
- 1 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék olívabogyó
- friss bazsalikom
- friss kakukkfű
Elkészítés
350 gramm vizet öntünk egy edénybe, belemorzsolunk 25 gramm élesztőt, beleöntünk 25 gramm olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Jó tíz percig dagasztjuk (géppel). Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, buci alakúra egyengetjük. Letakarva egy órán át pihentetjük, szobahőmérsékleten. Legalább a háromszorosára fog megkelni. Kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk (a papír alatt is legyen kiolajozva) a megkelt tésztát. A tepsibe egyengetjük a tésztát. Olívaolajjal megkenjük. Gondolatban négyfelé osztjuk a tésztát és a négy feltéttel díszítjük. További negyven percig kelesztjük a tésztát. A cukkinit és a paradicsomot meglocsoljuk olívaolajjal. A lila hagymás részre halmozzuk a bacont. A cukkinire morzsoljuk a kakukkfüvet. A zöldségeket kicsit a tésztába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 240-250 fokon 15-20 perc alatt sül meg. Ekkor szórjuk meg bazsalikommal a paradicsomos részét. A cukkinis részét durva szemű sóval meghintjük.
Feltétek
Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát. A cukkinit felkarikázzuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk.