Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Focaccia - Juhász Misi módra

Adásban volt: 2014. november 5.
A recepthez tartozó videó
Kezdjük az olasz lepénykészítést az alapoknál. Juhász Misitől most a focaccia négy fajtáját is megtanulhatjuk!
2015. december 11.

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 25 gramm extraszűz olívaolaj
  • 25 gramm élesztő
  • 10 gr só
  • 5 gr cukor
  • Feltétek:
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 3 lila hagyma
  • 3 szelet bacon
  • 1 cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék olívabogyó
  • friss bazsalikom
  • friss kakukkfű

Elkészítés

350 gramm vizet öntünk egy edénybe, belemorzsolunk 25 gramm élesztőt, beleöntünk 25 gramm olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk. Jó tíz percig dagasztjuk (géppel). Kiolajozott tálba tesszük a tésztát, buci alakúra egyengetjük. Letakarva egy órán át pihentetjük, szobahőmérsékleten. Legalább a háromszorosára fog megkelni. Kiolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk (a papír alatt is legyen kiolajozva) a megkelt tésztát. A tepsibe egyengetjük a tésztát. Olívaolajjal megkenjük. Gondolatban négyfelé osztjuk a tésztát és a négy feltéttel díszítjük. További negyven percig kelesztjük a tésztát. A cukkinit és a paradicsomot meglocsoljuk olívaolajjal. A lila hagymás részre halmozzuk a bacont. A cukkinire morzsoljuk a kakukkfüvet. A zöldségeket kicsit a tésztába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 240-250 fokon 15-20 perc alatt sül meg. Ekkor szórjuk meg bazsalikommal a paradicsomos részét. A cukkinis részét durva szemű sóval meghintjük. 

Feltétek

Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát. A cukkinit felkarikázzuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.

Olasz mandulatorta

Bármilyen alkalomra elkészíthetjük ezt a tökéletes, gluténmentes, olasz mandulatortát!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!