Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fitt töltött padlizsán

A Celeb vagyok ments ki innen! sztárja, Molnár Andi, fontosnak tartja, hogy könnyed és egészséges ételeket fogyasszon, hiszen a versenytánc továbbra is központi szerepet játszik életében, ehhez pedig fittnek kell lenni.
2016. január 31.

Hozzávalók

4 adag
  • 70 dkg paradicsom
  • 60 dkg darált pulykahús
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

  • gyömbér

Elkészítés

 

Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfűvel ízesítjük, majd fél dl vízzel felöntve tovább pároljuk, míg a hús ki nem fehéredik (kb. 8-10 perc).

A padlizsánokat félbe vágjuk, a kikapart belsejét. és a paradicsomot fölkockázzuk, és a darált húsra öntjük. Reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és összeforraljuk.

A félbevágott padlizsánhéjakat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és a paradicsomos darált hússal megtöltjük. Paradicsom karikákkal díszítjük.

A zöldségek tetejét a megmaradt olívaolajjal meglocsoljuk, és megszórjuk sajttal. 220-230 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes moussaka

A tökéletes moussaka

Ne csak vasárnapi, családi ebédekre készítsük el a tökéletes moussakát!
Ada

Ada "mindent bele" salátája

Otthonában lestük meg a műsorvezetőt: mit főz ebédre magának, mit készít fiainak, mire hazaérnek az iskolából. Bekukucskáltunk a hűtőbe, a spájzba és a fedő alá. Adának nem könnyű, egyszerre kell fiainak tápláló és finom ételt készíteni, magának pedig valami könnyűt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.