Fitt töltött padlizsán
Hozzávalók
4 adag- 70 dkg paradicsom
- 60 dkg darált pulykahús
- 15 dkg vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 3 padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- gyömbér
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk, borsozzuk. Kevés kakukkfűvel ízesítjük, majd fél dl vízzel felöntve tovább pároljuk, míg a hús ki nem fehéredik (kb. 8-10 perc).
A padlizsánokat félbe vágjuk, a kikapart belsejét. és a paradicsomot fölkockázzuk, és a darált húsra öntjük. Reszelt gyömbérrel fűszerezzük, és összeforraljuk.
A félbevágott padlizsánhéjakat egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és a paradicsomos darált hússal megtöltjük. Paradicsom karikákkal díszítjük.
A zöldségek tetejét a megmaradt olívaolajjal meglocsoljuk, és megszórjuk sajttal. 220-230 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk.