Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Finomfőzelék kecskesajttal

Adásban volt: 2015. május 20.
A recepthez tartozó videó
Fantasztikusan egyszerű és roppanós tavaszi főzelék, sült kecskesajttal. Nem csak vegetáriánusoknak!
2016. április 27.

Hozzávalók

  • 1 csokor hónapos retek
  • 10 dkg zöld spárga
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db karalábé
  • 5 db koktélparadicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kecskesajt
  • olívaolaj
  • 1 csokor friss petrezselyem

  • bors
  • lime

Elkészítés

A zöld spárgát meghámozzuk, a fás szárrészét letörjük. A karalábét szintén meghámozzuk, felkockázzuk, a retkeket negyedeljük. Vajon 2-3 percig pároljuk őket (a spárgát egészben és külön serpenyőben), majd kevés alaplevet öntünk alá, nehogy megégjenek a zöldségek. Sózzuk.
A spárgát lefedhetjük egy darabka sütőpapírral, hogy gyorsabban párolódjon.

A karalábé-retek keverékhez hozzáadjuk a zöldborsót, és a vastagabb karikákra vágott újhagymát. Alaposan megkeverjük, majd egészben hozzáadjuk a paradicsomot. Beletesszük a maradék vajat – ezzel sűrítjük-, és ráfacsarjuk egy fél lime levét.

Egy forró serpenyőben a kecskesajt mindkét oldalát megsütjük.

A készre párolt főzeléket sült kecskesajttal és párolt spárgával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Citromos fehérspárga főzelék

Citromos fehérspárga főzelék

Ha fehér spárgát főzünk, akkor egy dolgot mindenképpen meg kell tennünk. Az összes spárgaszárat egyenként, vékonyan meg kell hámoznunk egy éles zöldségpucolóval. Ezt a lépést nem érdemes elcsalni, különben élvezhetetlenné válik az ételünk. Enyhén kesernyés ízét egy kis cukorral ellensúlyozzuk, a citrommal és a tejföllel pikánsságot, a sok-sok petrezselyemmel pedig extra frissességet adunk a főzeléknek. Íme egy szuper spárgás recept Szatmári Feritől, a Főzelékestől.
Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

Villámgyors, kurkumás zöldspárgafőzelék

A friss zöld spárga annyira gyorsan megfőzhető, hogy nem érdemes túlbonyolítani a belőle készült ételeket. A kurkuma szép színt, a tejszín és a vaj kellemes krémességet ad ennek a gyorsan elkészíthető változatnak.
Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Baconbe gyöngyölt szürkeharcsa filé, tavaszi főzelékkel

Modern és trendi főzelék, lisztes habarás nélkül. Friss, tavaszi, egészséges és nagyon finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.