Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetával töltött mediterrán kenyér

Paradicsom, bazsalikom, olajbogyó, feta, ha csak rájuk gondolunk már kisüt a nap. Ezzel az egyszerű, de mégis izgalmas töltött kenyérrel és egy pohár borral pedig már a tenger mellé is képzelhetjük magunkat.
2016. február 10.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 2,5 dl meleg víz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 2,5 pohár liszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Töltelék:
  • 16 db szárított paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 evőkanál oregánó vagy bazsalikom
  • 1/4 teáskanál bors

Elkészítés

A tészta alapanyagait egy nagy keverőtálba tesszük. Elektromos dagasztógéppel kenyértésztát keverünk belőle. Meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Megvárjuk, míg újra megkel, lisztezett nyújtódeszkára öntjük, végül fél centi vastagságúra kinyújtjuk.

Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk, és fél óra múlva – mikor már jól megszívta magát vízzel -, fölkockázzuk. (Az olajban eltettet azonnal darabolhatjuk.) A zöldhagymát és a fűszereket összevágjuk, a sajtot is felkockázzuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a tésztát, felgöngyöljük, a tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk és a170-180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirosra sütjük.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors ebéd: almás, sajtos csirkemell

Gyors ebéd: almás, sajtos csirkemell

Gyorsan elkészül, szinte mindig minden van hozzá otthon, tökéletes megoldás ha gyorsan kell valami az asztalra, ami mégis különleges.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!