Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetás, padlizsános penne

Adásban volt: 2014. január 22.
A recepthez tartozó videó
Kiadós és nagyon izgalmas padlizsános, paradicsomos, feta sajtos tésztaétel.
2016. február 4.

Hozzávalók

4 főre
  • 40 dkg penne
  • 6 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 20 dkg kemény feta
  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 padlizsán
  • 1 hagyma
  • olaj

  • bors

Elkészítés

Először megsütjük a padlizsánt. Ehhez felkarikázzuk a padlizsánokat és a karikákat félbevágjuk.
Egy sütőlapot bevonunk sütőpapírral, vékonyan megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a padlizsánokat és a másik oldalukra is vékonyan olívaolajat csorgatunk, és ezt is sózzuk, borsozzuk.
Forró 200-220 C fokos sütőbe toljuk, és félidőben, kb. 10 perc után egyszer megfordítjuk őket.
Amíg a padlizsánok sülnek, elkészítjük a paradicsomszószt és kifőzzük a tésztát.
Kevés olívaolajon aprított vöröshagymát és fokhagymát dinsztelünk, sózzuk.
Amikor a hagyma elkezd puhulni, hozzáadjuk a paradicsomszószt, csipkedünk bele néhány friss bazsalikom levelet, és készre főzzük.
A kifőtt pennét összeforgatjuk a paradicsommártással és a sült padlizsánok felével, hagyunk a tetejére is.
Tálaláskor a fetát a kész tésztára morzsoljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres, narancsos sárgarépakrémleves

Gyömbéres, narancsos sárgarépakrémleves

Egyszerűen elkészíthető sárgarépa krémleves gyömbérrel, naranccsal és természetesen néhány csepp chili olajjal.
Grillezett csirkemell fűszeres-szezámmagos újburgonyával

Grillezett csirkemell fűszeres-szezámmagos újburgonyával

Sült csirke sült krumplival izgalmasan fűszerezve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?