Fetás, padlizsános penne

Hozzávalók
4 főre- 40 dkg penne
- 6 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- 20 dkg kemény feta
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 2 padlizsán
- 1 hagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítés
Először megsütjük a padlizsánt. Ehhez felkarikázzuk a padlizsánokat és a karikákat félbevágjuk.
Egy sütőlapot bevonunk sütőpapírral, vékonyan megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, ráhelyezzük a padlizsánokat és a másik oldalukra is vékonyan olívaolajat csorgatunk, és ezt is sózzuk, borsozzuk.
Forró 200-220 C fokos sütőbe toljuk, és félidőben, kb. 10 perc után egyszer megfordítjuk őket.
Amíg a padlizsánok sülnek, elkészítjük a paradicsomszószt és kifőzzük a tésztát.
Kevés olívaolajon aprított vöröshagymát és fokhagymát dinsztelünk, sózzuk.
Amikor a hagyma elkezd puhulni, hozzáadjuk a paradicsomszószt, csipkedünk bele néhány friss bazsalikom levelet, és készre főzzük.
A kifőtt pennét összeforgatjuk a paradicsommártással és a sült padlizsánok felével, hagyunk a tetejére is.
Tálaláskor a fetát a kész tésztára morzsoljuk.