Feketeerdei sonkába göngyölt datolya, kecskesajtos, sült céklás falatkák és petrezselymes fokhagymás garnéla

Hozzávalók
- Sonkába göngyölt datolya:
- 10 dkg feketeerdei sonka
- 6-8 szem aszalt datolya
- 10 dkg parmezán
- Kecskesajtos, sült céklás falatka:
- 20 dkg krémes kecskesajt
- 1 cékla
- gyömbér
- pár szem málna
- só
- bors
- bagett
- Petrezselymes, fokhagymás garnéla:
- 6 db garnéla
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom
- só
- bors
Elkészítés
Feketeerdei sonkába göngyölt datolya
Az aszalt datolyát kimagozzuk, és a helyére parmezán kockákat teszünk, majd egy sonkaszeletbe göngyöljük.
A tekercseket tűzálló, kerámia tálkákba fektetjük, és egy tepsibe rakjuk.
Crostini
A bagettet vékony, ferde szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a göngyölt datolyával együtt rövid időre a sütőbe tesszük, amíg a sajt meg nem olvad, és a bagett picit meg nem szikkad.
Kecskesajtos, sült céklás kence
A céklát előre elkészíthetjük: sütőben megsütjük, meghámozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
A krémes kecskesajtot villával szétnyomkodjuk, a céklapüréhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés gyömbért reszelünk bele.
Keverhetünk bele még pár szem szétnyomkodott málnát is.
A krémet egy habzsákba tesszük, és a ropogós crostinire nyomjuk.
Málnával díszítjük.
Petrezselymes, fokhagymás garnéla
A garnélát megpucoljuk: lefejtjük róla a szürke kis páncéldarabokat, és a hátán metszést ejtve kiszedjük a vékony bélcsatornájukat.
Pár csepp olívaolajjal, és a vékonyra szeletelt fokhagymagerezddel összeforgatjuk.
Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.
Az olvasztott vajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a garnélákat. Fontos, hogy ne süssük túl őket, mert akkor rágósak lesznek.
Megszórjuk a petrezselyemmel, és ráreszeljük egy kezeletlen citrom héját.
Végül sózzuk, borsozzuk. Azon frissiben tálaljuk.
