Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Feketeerdei sonkába göngyölt datolya, kecskesajtos, sült céklás falatkák és petrezselymes fokhagymás garnéla

Adásban volt: 2015. április 24.
A recepthez tartozó videó
Különleges, mégis nagyon könnyen elkészíthető vendégváró falatkák. Születésnapi partin vagy baráti borozgatáskor rukkoljunk velük elő.
2016. március 14.

Hozzávalók

  • Sonkába göngyölt datolya:
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 6-8 szem aszalt datolya
  • 10 dkg parmezán
  • Kecskesajtos, sült céklás falatka:
  • 20 dkg krémes kecskesajt
  • 1 cékla
  • gyömbér
  • pár szem málna

  • bors
  • bagett
  • Petrezselymes, fokhagymás garnéla:
  • 6 db garnéla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom

  • bors

Elkészítés

Feketeerdei sonkába göngyölt datolya

Az aszalt datolyát kimagozzuk, és a helyére parmezán kockákat teszünk, majd egy sonkaszeletbe göngyöljük.
A tekercseket tűzálló, kerámia tálkákba fektetjük, és egy tepsibe rakjuk.

Crostini

A bagettet vékony, ferde szeletekre vágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és a göngyölt datolyával együtt rövid időre a sütőbe tesszük, amíg a sajt meg nem olvad, és a bagett picit meg nem szikkad.

Kecskesajtos, sült céklás kence

A céklát előre elkészíthetjük: sütőben megsütjük, meghámozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.

A krémes kecskesajtot villával szétnyomkodjuk, a céklapüréhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés gyömbért reszelünk bele.
Keverhetünk bele még pár szem szétnyomkodott málnát is.

A krémet egy habzsákba tesszük, és a ropogós crostinire nyomjuk.
Málnával díszítjük.

Petrezselymes, fokhagymás garnéla

A garnélát megpucoljuk: lefejtjük róla a szürke kis páncéldarabokat, és a hátán metszést ejtve kiszedjük a vékony bélcsatornájukat.
Pár csepp olívaolajjal, és a vékonyra szeletelt fokhagymagerezddel összeforgatjuk.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.
Az olvasztott vajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a garnélákat. Fontos, hogy ne süssük túl őket, mert akkor rágósak lesznek.

Megszórjuk a petrezselyemmel, és ráreszeljük egy kezeletlen citrom héját.
Végül sózzuk, borsozzuk. Azon frissiben tálaljuk.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Céklás humusz

Céklás humusz

A sokoldalú újságíró, fordító, szinkrondramaturg és műsorvezető Steiner Kristóf, az utóbbi időben vegán életmódjával is kivívta a közönség érdeklődését. A húsmentes receptjeinek nagy lökést adhatott, hogy Kristóf évek óta Izraelben él, ahol ennek jóval nagyobb a kultúrája, mint nálunk. Most egy friss, céklás kence receptjét osztja meg velünk, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!