Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fejtettbabos sertésragu debrecenivel és chilivel

Adásban volt: 2016. szeptember 9.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 9.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 1 pár debreceni
  • 50 dkg fejtett bab
  • 3-4 db paradicsom
  • 1 db chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

1. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel az olivaolajat, futtassuk meg a nagyobb darabokra vágott hagymát és a fokhagymát.

2. A húst közben feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához.

3. Miután a hús mindenhol egyformán megpirult, rádobáljuk a felszeletelt debreceni kolbászt is.

4. Vágjuk apróra a chilipaprikát, kockázzuk fel a paradicsomot és tegyük az edénybe a többi hozzávalóhoz.

5. Ha szükséges adagoljunk hozzá kevés alaplevet, hogy szaftos állagú legyen, de ne leveses.

6. Ha a paradicsom szétfőtt, egy kevés színes kaliforniai paprikát és a babot is hozzá rakjuk. Figyeljünk arra, hogy ne főjön el a leve.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres sertéssült

Gyömbéres sertéssült

Ázsiai ihletésű sertéssült akár ünnepi alkalmakra, de vasárnapi ebédnek is remek. Szombaton csak pácolni kell.
Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta

Sertéshúsos, zöldséges üvegtészta

Koreai fogás, amiben minden megtalálható: tészta, zöldség és hús is. A sokféle hozzávaló végül tökéletes egységet alkot. Gyors, egészséges vacsora.
Brassói sertésszűzből

Brassói sertésszűzből

Klasszik menzaétel, minőségi alapanyagokból? Lehetséges. Péter ezúttal a brassóit gondolta újra, nem is akárhogyan.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.