Fejtettbabos sertésragu debrecenivel és chilivel

Hozzávalók
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 pár debreceni
- 50 dkg fejtett bab
- 3-4 db paradicsom
- 1 db chili
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- petrezselyem
- 2 szál újhagyma
Elkészítés
1. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel az olivaolajat, futtassuk meg a nagyobb darabokra vágott hagymát és a fokhagymát.
2. A húst közben feldaraboljuk, és hozzáadjuk a hagymához.
3. Miután a hús mindenhol egyformán megpirult, rádobáljuk a felszeletelt debreceni kolbászt is.
4. Vágjuk apróra a chilipaprikát, kockázzuk fel a paradicsomot és tegyük az edénybe a többi hozzávalóhoz.
5. Ha szükséges adagoljunk hozzá kevés alaplevet, hogy szaftos állagú legyen, de ne leveses.
6. Ha a paradicsom szétfőtt, egy kevés színes kaliforniai paprikát és a babot is hozzá rakjuk. Figyeljünk arra, hogy ne főjön el a leve.
