Fejtett babsaláta sült kápiapaprikával

Hozzávalók
4-6 adag- 3 db kápia paprika
- 30 dkg főtt fejtett bab
- 30 dkg zöldbab (sárga és zöld vegyesen)
- 1 lila hagyma
- 2 szárzeller
- 1 citrom
- olívaolaj
- 1 ek mustár
- petrezselyem
- snidling
- ropogós hagyma
Elkészítés
A fejtett babot előre megfőzzük és kihűtjük.
A kápia paprikákat szintén előre megsütjük, grill fokozaton feketedésig. Frissen tartó fóliával letakarjuk, kihűtjük, lehúzzuk a héját.
A zöldbabokat 2-3 centis darabokra vágjuk és megfőzzük, pont annyira, hogy még roppanjon, de már ne legyen nyers.
Közben elkészítjük a vinaigrette öntetet 1 evőkanál ecethez 3 evőkanál fehérborecetet csorgatunk, egy kevés mustárral és megy citrom levével ízesítjük, és addig keverjük, amíg egy fényes emulziót kapunk, ami majd bevonja a zöldségeket.
A zellerszárat és a lila hagymát is feldaraboljuk.
Az öntethez adjuk főtt babot, hozzáforgatjuk a zellerszárat, lila hagymát, a megfőtt zöldbabot, a felkockázott sült paprikát és végül a zöld fűszereket.