
Fehérboros, kapros tőkehalfilé
Szabó Melinda, fitness világbajnok számára a sport miatt központi szereppel bír az étkezés, hiszen nagyon nem mindegy mikor mit eszik, főleg a verseny előtti időszakban. Mégis szerencsésnek mondhatja magát, mert a főzést nem kényszernek éli meg, hanem egy olyan hobbinak, ami kikapcsolja és amiben kiélheti kreativitását. Ennek egyik legfőbb oka, hogy imád enni!
2016. január 18.
Hozzávalók
4 adag- 60 dkg tőkehal
- só
- fehérbors
- fél csokor friss kapor
- vaj
- 2 dl fehér bor
- 1 citrom 1 db
- 1 dl tejszín: 0,1
- 30 dkg barna rizs
Elkészítés
Az alaszkai tőkehalat sóval összekevert borssal befűszerezzük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Közben megfőzzük a barnarizst.
A tőkehalat serpenyőben a felhevített margarinon mindkét oldalán pirosra sütjük majd kivesszük és a finomra vágott friss kaprot néhány másodpercig pirítjuk a fennmaradt zsiradékon. Felöntjük fehér borral és 1 dl tejszínnel beforraljuk mártás sűrűségűre.
Barna rizzsel, citrommal tálaljuk.
Megosztom barátaimmal