Fehérborban párolt tarja langyos lencsesalátával

Hozzávalók
4 adag- Fehérborban párolt zöldséges tarja:
- 80 dkg tarja
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 3 dl fehérbor
- friss kakukkfű
- só
- bors
- Saláta:
- 20 dkg fekete vagy beluga lencse
- 1 csomag hónapos retek
- 1 szívsaláta
- 2 kaliforniai paprika
- koktélparadicsom
- endívia
- petrezselyem
- bazsalikom
- snidling
- újhagyma
- méz
- vörösborecet
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
Tarja
A tarját vastagabb szeletekre vágjuk és alaposan sózzuk, borsouuuk. Közben egy öntöttvas edényben olajat melegítünk.
Ha már forró az olaj, beletesszük a szelet húsokat és lepirítjuk.
A sárgarépát, hagymát és gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és a hús mellé tesszük a lábosba. Fehérborral bőven meglocsoljuk és beledobunk pár ág kakukkfüvet. Lefedjük és így pároljuk tovább.
Saláta
A lencsét gyöngyöző alaplében nagyjából 20 perc alatt megfőzzük. A főzési idő végefelé megsózzuk. Majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítve lehűtjük.
A zöldségeket pedig feldarabolva, a salátát leveleire szedve egy keverőtálban tesszük.
Az öntethez a vörösborecetben elkeverjük a sót, míg fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mézet is, felöntjük az olívaolajjal és frissen őrölt bors kerül még bele.
A dresszinget a megfőtt lencséhez keverjük, és így adjuk a salátához.
