Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérborban párolt tarja langyos lencsesalátával

Adásban volt: 2016. március 10.
A recepthez tartozó videó
Franciás fűszerezésű elegáns tarja, könnyed lencsés salátakörettel. Kétszemélyes, romantikus vacsorára fantasztikusan működhet.
2016. március 12.

Hozzávalók

4 adag
  • Fehérborban párolt zöldséges tarja:
  • 80 dkg tarja
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 3 dl fehérbor
  • friss kakukkfű

  • bors
  • Saláta:
  • 20 dkg fekete vagy beluga lencse
  • 1 csomag hónapos retek
  • 1 szívsaláta
  • 2 kaliforniai paprika
  • koktélparadicsom
  • endívia
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • snidling
  • újhagyma
  • méz
  • vörösborecet

  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

Tarja

A tarját vastagabb szeletekre vágjuk és alaposan sózzuk, borsouuuk. Közben egy öntöttvas edényben olajat melegítünk.
Ha már forró az olaj, beletesszük a szelet húsokat és lepirítjuk.
A sárgarépát, hagymát és gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és a hús mellé tesszük a lábosba. Fehérborral bőven meglocsoljuk és beledobunk pár ág kakukkfüvet. Lefedjük és így pároljuk tovább.

Saláta

A lencsét gyöngyöző alaplében nagyjából 20 perc alatt megfőzzük. A főzési idő végefelé megsózzuk. Majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítve lehűtjük.
A zöldségeket pedig feldarabolva, a salátát leveleire szedve egy keverőtálban tesszük. 
Az öntethez a vörösborecetben elkeverjük a sót, míg fel nem oldódik. Hozzáadjuk a mézet is, felöntjük az olívaolajjal és frissen őrölt bors kerül még bele.
A dresszinget a megfőtt lencséhez keverjük, és így adjuk a salátához.

 

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

Pácolt tarja csípős káposztasalátával

A gyorsan elkészíthető, pikáns pác teszi különlegessé a tarjacsíkokat.
Az Író úr és a grillezett tarja

Az Író úr és a grillezett tarja

Cserna-Szabó András a kortárs irodalom meghökkentően fanyar humorú írója, novellásköteteiben rendre jelentős szerepet játszik a gasztronómia, ami nem véletlen, hiszen maga is igencsak jól elboldogul a konyhában.
Fűszeres, serpenyős tarja avokádósalsával

Fűszeres, serpenyős tarja avokádósalsával

Rafinált saláta, egyszerűen fűszerezett tarjával: rengeteg szín, rengeteg íz és sok-sok vitamin, igazi téli egytálétel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.