Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérborban párolt lazacfilé aszalt paradicsomos póréhagymaágyon burgonyaszufléval

Adásban volt: 2016. szeptember 6.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 8.

Hozzávalók

  • 2 ek. olívaolaj
  • 100 g aszalt paradicsom, kockákra vágva (üveges, lével együtt)
  • 2 ek. aszalt paradicsom leve
  • 2 hosszú szál póréhagyma, vékony karikákra vágva
  • só, bors
  • 1,5 dl fehérbor
  • 2 db lazacfilé (kb. 2x180gramm)
  • 20 g vaj
  • Burgonyaszuflé
  • 2 ek. vaj + extra a kikenéshez
  • 3 tk. zsemlemorzsa
  • 2 nagy sárga héjú burgonya
  • 85 g gouda sajt (reszelt)
  • 30 g parmezán sajt (reszelt)
  • 2 ek. friss snidling
  • 2 db tojás
  • frissen őrölt fekete bors
  • 6 ek. tej (30 ml)
  • pirospaprika díszíteni

Elkészítés

1. Mossuk meg a halfilét, majd konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. Fűszerezzük fehérborssal és sóval. Hevítsük fel a serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olajat. Tegyük rá a fűszerezett lazacot. Kérgesítsük egyik, majd a másik oldalát is. Vegyük ki egy tálra pihentetni.

2. A póréhagymát a halas olajon puhára pároljuk. Egy kis sót teszünk hozzá, mert így a hagyma levet ereszt magából és akkor könnyebben párolódik.

3. Adjuk hozzá a felkockázott aszalt paradicsomot és még pár percig érleljük az ízeket.

4. Öntsük bele az aszalt paradicsom 2 evőkanálnyi levét a meleg alapba. Kevergessük még a serpenyőben hagyva 2 percig.

5. Öntsük a 1,5 dl fehérbort a zöldségekre, majd főzzük el az alkoholtartalmát. Helyezzük a serpenyő közepére a fűszerezett halat, majd fedjük le és további 3 percig főzzük.

6. Végül adjunk hozzá egy kis darab hideg vajat.

7. A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.

8. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját a reszelt sajtot, a snidling egy részét, sót, borsot.

9. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.

10. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába.

11. A kivajazott formákba ¾-ig tesszük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. ( A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)

12. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Finn lazacleves

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.
Lazacos frittata

Lazacos frittata

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
Házi pácolt lazac

Házi pácolt lazac

Az ünnepi előétel a karácsonyi asztalra kerülhet, ha nem felejtjük el bepácolni egy nappal előtte.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.