Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fehérborban gőzölt spárga

Adásban volt: 2016. április 25.
A recepthez tartozó videó
A spárga elkészítésének egyik legegyszerűbb módja, amivel tavaszi hangulatot varázsolhatunk az étkező asztalra.
2016. április 25.

Hozzávalók

  • 6 szál spárga

  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • sütőpapír

Elkészítés

Egy félbehajtott zsírpapírból kivágunk egy szív formát.
A spárgát megmossuk, a fás végeit letörjük, majd félbe vágjuk, a papírra tesszük, sózzuk és rárakjuk a vajat. Ráöntjük a fehérbort, majd az egészet úgy becsomagoljuk a papírba, hogy a széleit visszahajtogatjuk.

15-20 perc alatt megpárolódik a sütőben.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

A spárga egészséges, finom és megunhatatlan. Ez a parmezános sörtésztás változat a citrommal izgalmassá tett klasszikus fokhagyma-majonezzel, az aiolival kísérve remek ebéd, vacsora, de vendégvárónak is tökéletes.
Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.
Tavaszi medvehagymás-spárgás carbonara

Tavaszi medvehagymás-spárgás carbonara

Percek alatt elkészíthető ez a klasszikus carbonara, most tavaszi, spárgás-medvehagymás csavarral.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.