
Fotó: shutterstock
Fehér gazpacho
Hozzávalók
6 személyre- 2 kígyóuborka,
- 2 csésze fehér szőlő
- 2 szelet fehér kenyér, ízlés szerint a héja nélkül, összetépkedve
- 2 csésze zöldség vagy csirke alaplé
- 1 sárgadinnye, felkockázva
- ½ szeletelt mandula, finoman megpirítva
- 1 kis gerezd fokhagyma, kettévágva
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
Elkészítés
1. Vágjunk kockára fél csésze uborkát héjával együtt és szeleteljünk fel ½ csésze szőlőt, takarjuk le, és tegyük a hűtőbe.
2. A maradék uborkát hámozzuk meg és vágjuk fel. Két adagban dolgozva pürésítsük a megpucolt uborkát és a maradék szőlőt, a kenyeret, a dinnyét 6 evőkanál mandulát, a fokhagymát, az ecetet és a sót. Krémes keveréket öntsük egy nagy tálba, fedjük le és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egy egész napra.
3. Tálaljuk a maradék mandulával megszórva, tegyünk bele korábban félrerakott uborkából és szőlőből.
Forrás: eatingwell.com
Megosztom barátaimmal