
Fehér csokoládés trüffel vörösáfonyával és pisztáciával
Hozzávalók
- 310 g fehér csokoládé, apróra vágva
- 5 evőkanál sózatlan vaj
- 3 evőkanál habtejszín
- egy csipet só
- 1 teáskanál narancs vagy vanília kivonat
- 1/3 csésze szárított vörösáfonya, apróra vágva
- 1/3 csésze pirított pisztácia, apróra vágva
- 1/3 csésze porcukor
Elkészítés
1. Egy kis lábosban, alacsony lángon olvasszuk meg a vajat. Keverjük hozzá a tejszínt, a sót, és a vanília kivonatot.
2. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad. Semmiképpen ne melegítsük túl. Eltarthat egy darabig, amíg teljesen megolvad, de semmiképpen ne siettessük, mert kicsapódhat a kakaóvaj.
3. Vegyük le a tűzről, és szilikon spatulával keverjük hozzá a szobahőmérsékletű vajas keverékhez. Fontos, hogy a csokoládé és a vajas keveréke azonos hőmérsékletű legyen.
4. Keverjük az áfonyát és a pisztáciát a keverékhez, és lefedve, szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy órát. Majd 2-3 órára tegyük a hűtőbe.
5. Kis kanálnyi masszából formázzunk a kezünkkel golyót, Minden egyes golyó után töröljük meg a kezünket, hogy ne ragadjon.
6. Hempergessük meg a golyókat porcukorban.
7. Légmentesen lezárva a hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban még tovább eláll.
Forrás: www.omgchocolatedesserts.com