Fehér "brownie" eperszósszal

Hozzávalók
- Blondie:
- 30 dkg vaj
- 30 dkg fehér csokoládé
- 30 dkg cukor
- 1 db lime
- 4 db tojás
- 10 dkg mascarpone
- 20 dkg liszt
- Eperszósz:
- 40 dkg eper
- kevés cukor
- 1 db lime
- friss bazsalikom
- tejszínhab
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk. Félig olvadt állapotban lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokoládét, így biztosan nem ég meg.
Belereszeljük az alaposan megmosott lime héját és hozzáadjuk a cukrot is. Elkeverjük.
A tojásokat, egy külön tálban, elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a már langyos vajas részhez.
A lisztet beleszitáljuk a folyékony részhez, hozzáadunk egy csipet sót és a mascarponét, amivel jól elkeverjük.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Eperszósz
Az megtisztított epreket egy tálban összenyomkodjuk egy lime levével, kevés cukorral és felaprított friss bazsalikommal.
Az elkészült “brownie”-t félig felvert tejszínhabbal és eperszósszal tálaljuk.
