Farsangi narancspuncs
Csajos estére, farsangi fánkos buliba, vagy csak megfázásra, fantasztikusan jó egy ilyen forró, alkoholos ital, ami már ránézésre is eladja saját magát.
2016. január 30.
Hozzávalók
1 liter- 0,5 liter fekete tea
- 3-4 szelet friss gyömbér
- 5 szem szegfűbors
- 3 szem szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 0,5 liter frissen facsart narancslé
- fél citrom leve
- 5 dkg méz
- 1 vaníliarúd
- 0,25 dl rum
Elkészítés
A teát egy lábosban felmelegítjük. Beleszórjuk a fűszereket: szegfűborsot, szegfűszeget, egy egész rúd fahéjat, és a gyömbérszeleteket.
Végül vaníliarúd kikapart magját és a rudat is belerakjuk a forró teába. Negyed órát hagyjuk ázni a fűszereket a forró italban.
Hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a fél citrom levét és a mézet. Felforrósítjuk.
Belekeverjük a rumot.
Tálaláskor a poharat díszítsük barna cukorral és narancskarikával.
Megosztom barátaimmal
