Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Falusi tortilla füstölt kolbásszal

Adásban volt: 2015. július 2.
A recepthez tartozó videó
Azaz spanyol rántotta, kicsit magyaros beütéssel. Reggelinek kiadós, ebédnek fejedelmi, vacsorának laktató. Elkészíteni egy élmény.
2016. július 6.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 4 db tojás
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés koriander
  • kevés snidling

Elkészítés

Egy serpenyőben közepes lángon megmelegítjük a nagyobb mennyiségű olívaolajat. Ebbe tesszük a félkarikákra vágott hagymát és megpároljuk.
Mikor már rottyant egyet, megsózzuk és jöhet bele a vékonyra szelt krumpli is. 5-6 perc újabb párolás után beleszórjuk a felkarikázott kolbászt és átmelegítjük a krumplis hagymával.
A tojást lazán felverjük és ráöntjük a kolbászos hagymára, megszórjuk a felaprított zöldfűszerekkel. Borsozzuk és összekeverjük az egészet, majd 3-4 percre mehet a sütőbe.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges tortilla

Zöldséges tortilla

Péterffy Lili, énekesnő a gasztronómia megszállottjának vallja magát. Imád főzni és imád enni is. 7 évesen kezdte a konyhai tevékenykedést, a bableves elkészítésével, azóta pedig számos saját recepttel bővítette a repertoárját. Az olasz és a japán konyha visz nála mindent.
Parasztsaláta reggelire

Parasztsaláta reggelire

Ráérős, kiadós reggeli, amit mindenképpen el kell készítenünk, ha egy nehéznek ígérkező nap vár ránk.
Ír parasztkenyér

Ír parasztkenyér

Elfogyott a kenyér? Mostantól nem probléma, hisz ehhez az ír parasztkenyérhez csupa olyan hozzávalóra van szükség, ami van otthon.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.