Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, paradicsomos zöldbab

Adásban volt: 2014. április 16.
A recepthez tartozó videó
A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.
2016. február 21.

Hozzávalók

  • 1 dl olívaolaj
  • 4 sonkahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • ½ teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 60 dkg zöld ceruzabab
  • 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv

  • bors

Elkészítés

Az olívaolajat egy lábosba öntjük, beleszórjuk a hagymát, az egész gerezdben hagyott fokhagymát, megszórjuk egy csipet sóval, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Hozzákeverjük a fűszereket és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a  4 cm-es darabokra vágott zöldbabot, lefedjük, majd kb. 30-35 percig főzzük. Amennyiben ekkor túl hígnak találnánk, a végén fedő nélkül forralva sűríthetjük, a lényeg, hogy végül a paradicsom leve sűrű mártásként vonja be a zöldséget. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk, s mivel másnapra még finomabb, nyugodtan előre is elkészíthetjük. 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Hideg, zöldfűszeres joghurtos zöldbableves

Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Joghurtos minipalacsinta (oladuski)

Tej helyett joghurttal készül, ez a hagyományosan reggelire fogyasztott orosz minipalacsinta, ami lekvárral is finom, de mézes tejföllel még jobb.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.