Fűszeres, paradicsomos zöldbab
Adásban volt: 2014. április 16.
A recepthez tartozó videó

A fahéjas, paradicsomos zöldbab sült húsok remek kísérője.
2016. február 21.
Hozzávalók
- 1 dl olívaolaj
- 4 sonkahagyma
- 1 fej fokhagyma
- ½ teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 60 dkg zöld ceruzabab
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
- só
- bors
Elkészítés
Az olívaolajat egy lábosba öntjük, beleszórjuk a hagymát, az egész gerezdben hagyott fokhagymát, megszórjuk egy csipet sóval, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Hozzákeverjük a fűszereket és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a 4 cm-es darabokra vágott zöldbabot, lefedjük, majd kb. 30-35 percig főzzük. Amennyiben ekkor túl hígnak találnánk, a végén fedő nélkül forralva sűríthetjük, a lényeg, hogy végül a paradicsom leve sűrű mártásként vonja be a zöldséget. Langyosan, vagy hidegen tálaljuk, s mivel másnapra még finomabb, nyugodtan előre is elkészíthetjük.
Megosztom barátaimmal