Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.
2015. október 28.

Hozzávalók

  • 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 5 dkg sima liszt
  • 14 dkg apró szemű zabpehely
  • 14 dkg vaj
  • 14 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje
  • 8 evőkanál tej
  • 2 evőkanál méz
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1,5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítés

A vajat a kétféle cukorral és a mézzel kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a fűszereket, összedolgozzuk, a tejjel fellazítjuk.
A tésztából kb. dió méretű adagokat csípünk le, és a tenyerünkben kekszformára kilapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket.
180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert nagyon hamar megbarnul.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!