
Fahéjas, mézes zabpehely keksz
A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.
2015. október 28.
Hozzávalók
- 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 5 dkg sima liszt
- 14 dkg apró szemű zabpehely
- 14 dkg vaj
- 14 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje
- 8 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 3 kávéskanál őrölt fahéj
- 1,5 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés
A vajat a kétféle cukorral és a mézzel kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a fűszereket, összedolgozzuk, a tejjel fellazítjuk.
A tésztából kb. dió méretű adagokat csípünk le, és a tenyerünkben kekszformára kilapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé helyezzük őket.
180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk rá, mert nagyon hamar megbarnul.
Megosztom barátaimmal