
Ezt együk kánikulában! 1. rész
Hozzávalók
2 fő- 100 g quinoa
- 2 ek. tökmag
- ½ kisebb dinnye kimagozva és meghámozva, falatnyi darabokra vágva
- 80 g bébispenót
- 1 érett avokádó hámozva, kimagozva és felszeletelve
- ½ kisebb csokor menta finomra vágva
- 50 g feta sajt összemorzsolva
- 1 zöldcitrom leve
- 1 doboz vízitorma
Elkészítés
1 Öblítsük át a quinoát, majd tegyük fel főni 200 ml vízben. Lefedve, közepes hőfokon főzzük 15 percig, vagy míg az összes folyadékot magába szívja. Ne aggódjunk, ha kissé ráragadna az edény aljára. Ha kész, lazítsuk fel villával és hagyjuk kihűlni.
2 Melegítsünk fel egy serpenyőt és pirítsuk benne a tökmagot 1 percig vagy amíg pattogni kezd. Tegyük át nagy tálba a dinnyével, spenóttal, avokádóval, mentával és a fetával együtt. Keverjük hozzá a kihűlt quinoát, majd facsarjuk rá 1 zöldcitrom levét. Kissé sózzuk, végül szórjuk a tetejére a vízitormát.
vegetáriánus • rost • vas • folsav • kalcium • gluténmentes
Adagonként: 507 kcal • 25 g zsír • 7 g telített zsír • 48 g szénhidrát • 18 g cukor • 8 g rost • 19 g fehérje • 0,8 g só