Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

Hozzávalók
- 8 csirkeszárny
- 10 dkg liszt
- púpos ek étkezési keményítő
- olaj
- 5 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek csípőspaprika-krém
- 3 ek rizsecet
- 3 ek szezámolaj
- 1 ek méz
- 1,5 dl hideg víz
Elkészítés
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A lisztet összekeverjük étkezési keményítővel, hideg vízzel és egy csipet sóval, és összekeverjük őket, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A csirkeszárny darabokat beleforgatjuk a masszába. Forró olajban egyesével ropogósra sütjük a szárnyak mindkét oldalát, akkor jó, ha már halványbarna mindkét oldaluk. Kivesszük őket egy konyhai törlőpapírral kibélelt tányérra, pihentetni. Eközben elkészítjük a csípős mázat: összekeverjük a szójaszószt, a rizsecettel, mézzel, csípőspaprika krémmel, reszelt fokhagymákkal, reszelt gyömbérrel és szezámolajjal. Ezt követően másodszor is kisütjük a csirkeszárnyakat amíg aranybarnák, ropogósak nem lesznek. és a csípős szósszal tálaljuk őket.