Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Extra ropogós csirkeszárny csípős mázzal

Adásban volt: 2014. április 8.
A recepthez tartozó videó
A ropogós csirkeszárnyak minden buliban sikert aratnak, de egy salátával akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is remek.
2015. november 14.

Hozzávalók

  • 8 csirkeszárny
  • 10 dkg liszt
  • púpos ek étkezési keményítő
  • olaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek csípőspaprika-krém
  • 3 ek rizsecet
  • 3 ek szezámolaj
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl hideg víz

Elkészítés

A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd megszórjuk egy kevés sóval és borssal. A lisztet összekeverjük étkezési keményítővel, hideg vízzel és egy csipet sóval, és összekeverjük őket, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A csirkeszárny darabokat beleforgatjuk a masszába. Forró olajban egyesével ropogósra sütjük a szárnyak mindkét oldalát, akkor jó, ha már halványbarna mindkét oldaluk. Kivesszük őket egy konyhai törlőpapírral kibélelt tányérra, pihentetni. Eközben elkészítjük a csípős mázat: összekeverjük a szójaszószt, a rizsecettel, mézzel, csípőspaprika krémmel, reszelt fokhagymákkal, reszelt gyömbérrel és szezámolajjal. Ezt követően másodszor is kisütjük a csirkeszárnyakat amíg aranybarnák, ropogósak nem lesznek. és a csípős szósszal tálaljuk őket.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládé parfé málnával és pisztáciával

Csokoládé parfé málnával és pisztáciával

Házi csokoládéparfé. Az egyik legegyszerűbb módja a vendégek lenyűgözésének. Díszítsük pisztáciával és málnával, a nyár királynőjével.

Zöldsaláta

A világon a legelterjedtebb saláta öntet a franciák vinaigrette-je, számtalan módon lehet variálni, de az alap változat is tökéletesíti a zöldeket.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.