Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Expressz briós

Adásban volt: 2015. június 25.
A recepthez tartozó videó
Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.
2016. július 14.

Hozzávalók

8-10 adag
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.

Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.

220 fokos sütőben 15 percig sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládés-gyömbéres keksz

Csokoládés-gyömbéres keksz

A csokoládétól omlós, a gömbértől csípős keksz egy hűvösebb napokra, a pulóver mellé.
Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.