Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Expressz briós

Adásban volt: 2015. június 25.
A recepthez tartozó videó
Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.
2016. július 14.

Hozzávalók

8-10 adag
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.

Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.

220 fokos sütőben 15 percig sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csokoládés-gyömbéres keksz

Csokoládés-gyömbéres keksz

A csokoládétól omlós, a gömbértől csípős keksz egy hűvösebb napokra, a pulóver mellé.
Fahéjas, mézes zabpehely keksz

Fahéjas, mézes zabpehely keksz

A mézes, fahéjas zabkeksz kávé és tea mellé is kitűnő, de gyors reggelinek, uzsonnának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!