Expressz briós
Adásban volt: 2015. június 25.
A recepthez tartozó videó

Kicsit briós, kicsit keksz. Lényeg, hogy a villámgyors keverés-kavarást követően illatozó finomság kerül a reggeliző asztalunkra.
2016. július 14.
Hozzávalók
8-10 adag- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg hideg vaj
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a cukorral. Belereszeljük a citrom héját.
Végül hozzáadjuk a jéghideg vajat is, és gyorsan belemorzsoljuk. Összekeverjük a tejszínnel.
Gombócokat formázunk belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A gombócokat kicsit lelapítjuk.
220 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal