Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Erdőhegyi Brigitta aszalt paradicsomos kenyértekercse

Erdőhegyi Brigitta énekesnő azon szerencsések közé tartozik, aki bármit ehet, és ez cseppet sem látszik meg rajta. Főzőtudományát az ünnepi alkalmakra tartogatja, szereti a nem hétköznapi fogásokat.
2016. április 17.

Hozzávalók

  • 25 dkg búzaliszt
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • Töltelékhez:
  • 10 dkg - lehetőleg olívaolajban eltett - szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű

Elkészítés

A lisztet, sót, cukrot, egy evőkanál olívaolajat (használhatjuk hozzá az aszaltparadicsom olaját is) és a szárított élesztőt öntsük egy dagasztóedénybe. Kapcsoljuk be a dagasztó keverőt, majd kis adagokba csorgassuk hozzá a langyos vizet.
Alacsony fordulaton tíz percig dagasszuk, még a tészta az edény falától el nem válik. Ekkor takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és langyos helyre téve kelesszük a kétszeresére.

Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket: szedjük ki az olajból a paradicsomokat, aprítsuk föl, adjuk hozzá a fokhagymát, pár evőkanálnyit az olajból, majd turmixoljuk össze.

Amikor megkelt a kenyértészta, borítsuk liszttel meghintett deszkára, alaposan gyúrjuk át, és osszuk kétfelé.
Kisujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki, kenjük meg az aszalt paradicsomos töltelékkel, morzsoljunk rá kakukkfűleveleket, majd göngyöljük fel. Vágjuk centis szeletekre, helyezzük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, és hagyjuk újabb tíz percig. Végül előmelegített, 170 fokos sütőben, 25-30 perc alatt süssük készre.

Ha olaj nélküli aszalt paradicsommal készítjük, előtte áztassuk be langyos vízbe, majd összezúzáskor kanalazzunk hozzá pár evőkanál olívaolajat.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamelltorta

Karamelltorta

Erdőhegyi Brigitta énekesnő sohasem diétázik, sőt, imád enni. A hétköznapokban csak nagyon ritkán főz, de akkor előnyben részesíti a sós és édes ízeket együtt, nagy rajongója a karamellizált gyümölcsöknek és mostanában bekerült kedvenc ételei közé a bélszín is. Karamelltortája pedig egyszerűen elkészíthető, és természetesen nagyon finom.
Spenótos, lazacos tekercs

Spenótos, lazacos tekercs

Mérai Katáról, a Barátok Közt Juliját alakító színésznőről, kevesen tudják, hogy imád főzni és amióta saját családja van, ennek a szenvedélyének rendszeresen hódol is. Évek óta pedig, a KataFakanala blogon, receptjeit is megosztja rajongóival.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?