
Erdei gyümölcsös, fehér csokoládés panna cotta
Hozzávalók
6 adag- 5 dl kókusztej
- 1 db vaníliarúd
- 15 dkg fehér csokoládé
- 4 dkg barnaukor
- 5 lap zselatin
- pár szem bogyós gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés
A vaníliarudat középen felhasítjuk, és a kis magokat kikapargatjuk belőle.
A kókusztejet a felhasított vaníliarúddal, a kikapart magokkal és a cukorral együtt közel forráspontig melegítjük.
Közben felaprítjuk a csokoládét, és a lapzselatinokat beáztatjuk annyi hideg vízbe, amennyi éppen ellepi.
Ha a kókusztej már majdnem felforrt (nagy segítség lehet egy maghőmérő), hozzáadjuk a fehér csokoládét, és amikor felolvadt, belekeverjük a zselatint. A tűzhelyről azonnal lehúzva, majd a zselatint alaposan belekeverve a krémet 6 kis tálkába osztjuk, és behűtjük. 4-5 óra alatt teljesen megszilárdul.
Tálalás előtt a formákat 5-10 másodpercre forró vízbe állítjuk, így könnyen kicsusszan belőlük az elkészült panna cotta.
A tetejét ízlés szerinti savanykás bogyós gyümölccsel megszórva tálaljuk, ami kellemesen ellensúlyozza a fehér csokoládé édességét.