Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres tejfölmousse bodzával

Adásban volt: 2014. május 29.
A recepthez tartozó videó
Aki ezt az epres, bodzás, édes és savanykás tejföl mousse-t megkóstolja, sosem felejti el. Bár az elkészítése időigényes, de minden pillanata megéri, erre Wolf András, a Salon étterem séfje a garancia.
2016. április 15.

Hozzávalók

4 adag
  • Tejföl mousse:
  • 150 g tejszínhab
  • 100 g tejföl
  • 3 db zselatinlap
  • ½ citrom héja
  • 50 g porcukor
  • 1 vanília rúd
  • Epersaláta:
  • 250 g eper
  • 50 g porcukor
  • 30 g mentalevél
  • Morzsa:
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g fehér liszt
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj
  • ½ citrom leve
  • Bodza hab:
  • 5 dl bodzaszörp
  • 1,5 citrom vagy lime leve

Elkészítés

Először elkészítjük a bodzahabot.
A citromlevet a bodzaszörppel összekeverjük és egy habszifonba töltjük. Beleeresztünk két patront, és két órán át hűtjük.

A morzsa alapanyagait összegyúrjuk, majd harminc percig a hűtőben pihentetjük. Ezután egy aprítógépben megdaráljuk, és egy sütőpapírral letakart sütőlemezen 100 fokon 40 percig sütjük.

Amíg a morzsa sül, elkészítjük a tejföl mousse-t.
A tejfölt, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliamagokat finoman összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A zselatinlapot egy kevés vízbe áztatjuk, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a tejszínes, tejfölös masszával. Harminc percre ezt is a hűtőbe helyezzük.

Amíg a hab a hűtőben pihen, elkészítjük az epersalátát.
Felkockázzuk az epret, összekeverjük a cukorral, a citromlével és a felaprított mentalevelekkel.

Amikor minden előkészülettel megvagyunk összeállítjuk a desszertet.
Habzsákból egy pohárba nyomunk egy adag tejföl mousse-t, a tetejére rétegezzük az epersalátát, majd a morzsát és a bodzahabot. Amennyiben van friss bodzavirágunk, díszítsük a tetejét vele.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres túrógombóc

A gombóc és az eper csodálatos találkozása.
Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Ropogós friss zöldségek, kevés olívaolajban megpirított retek, sonka és parmezán. Ez a saláta akár egy könnyű ebéd is lehet, vagy grillezett húsok, halak kiváló körete.
Fűszeres, hideg sertésszűz

Fűszeres, hideg sertésszűz

Egyszerűen elkészíthető sertéssült, lehűtve gyönyörű hidegtálat készíthetünk belőle, de salátával tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.