Epres tejfölmousse bodzával

Hozzávalók
4 adag- Tejföl mousse:
- 150 g tejszínhab
- 100 g tejföl
- 3 db zselatinlap
- ½ citrom héja
- 50 g porcukor
- 1 vanília rúd
- Epersaláta:
- 250 g eper
- 50 g porcukor
- 30 g mentalevél
- Morzsa:
- 50 g mandulaliszt
- 50 g fehér liszt
- 50 g porcukor
- 50 g vaj
- ½ citrom leve
- Bodza hab:
- 5 dl bodzaszörp
- 1,5 citrom vagy lime leve
Elkészítés
Először elkészítjük a bodzahabot.
A citromlevet a bodzaszörppel összekeverjük és egy habszifonba töltjük. Beleeresztünk két patront, és két órán át hűtjük.
A morzsa alapanyagait összegyúrjuk, majd harminc percig a hűtőben pihentetjük. Ezután egy aprítógépben megdaráljuk, és egy sütőpapírral letakart sütőlemezen 100 fokon 40 percig sütjük.
Amíg a morzsa sül, elkészítjük a tejföl mousse-t.
A tejfölt, a porcukrot, a citromhéjat és a vaníliamagokat finoman összeforgatjuk a tejszínhabbal.
A zselatinlapot egy kevés vízbe áztatjuk, vízgőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a tejszínes, tejfölös masszával. Harminc percre ezt is a hűtőbe helyezzük.
Amíg a hab a hűtőben pihen, elkészítjük az epersalátát.
Felkockázzuk az epret, összekeverjük a cukorral, a citromlével és a felaprított mentalevelekkel.
Amikor minden előkészülettel megvagyunk összeállítjuk a desszertet.
Habzsákból egy pohárba nyomunk egy adag tejföl mousse-t, a tetejére rétegezzük az epersalátát, majd a morzsát és a bodzahabot. Amennyiben van friss bodzavirágunk, díszítsük a tetejét vele.