Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres rukolasaláta

Adásban volt: 2015. május 28.
A recepthez tartozó videó
Szuper egészséges, extravagáns ez az epres, édesköményes saláta. Köretként, vagy előételként is megállja a helyét.
2016. április 26.

Hozzávalók

  • 1 db édeskömény
  • 1 csomag rukola
  • 25 dkg eper
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 golyó mozzarella
  • olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 ek méz
  • bors

Elkészítés

Az édesköményt felszeleteljük, majd egy hagyományos francia vinaigrette öntetet készítünk: a citromlében feloldunk egy csipet  sót, kevés borsot és a mézet, majd az olívaolajat vékony sugárban, folyamatosan kevergetve beledolgozzuk.

A saláta összetevőit az öntetbe tesszük: édeskömény, rukola, a felaprított zöldfűszerek: kapor, bazsalikom és természetesen az eper. Alaposan összefogatjuk. Rászórjuk a fekete olívabogyót, végül pedig a mozzarellát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Édesköményes reteksaláta, sonkával és parmezánnal

Ropogós friss zöldségek, kevés olívaolajban megpirított retek, sonka és parmezán. Ez a saláta akár egy könnyű ebéd is lehet, vagy grillezett húsok, halak kiváló körete.

Narancsos édesköménykrémleves

Húsleves, zöldségleves, gulyásleves...Új, gyors, különleges leves.

Narancsos-édesköményes chutney

Egyszerre készítsünk belőle nagyobb mennyiséget, mivel nagyon gyorsan el fog fogyni. Csinos üvegekbe töltve ajándékozhatunk is belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.