
Epres-rebarbarás süti (gluténmentes)
Hozzávalók
- ½ dl víz
- 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál+10 dkg barna cukor
- 30 dkg rebarbara, megtisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
- 15 dkg tisztított eper, darabolva
- 8 dkg rizsliszt
- 3 dkg teffliszt
- 3 dkg őrölt mandula
- ½ tk xantángumi
- 1½ tk sütőpor
- ½ tk só
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés
A vizet beleöntjük egy kis lábosba, és kézi habverővel elkeverjük benne a keményítőt és a cukrot. Beleszórjuk a rebarbarát, és kevergetve felforraljuk. 3 perc után lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az eperdarabokat.
A liszteket és az őrölt mandulát összekeverjük a xantánnal, a sütőporral és a sóval.
A tojást egy kancsóban elkeverjük a tejjel, az olvasztott vajjal és a vaníliával, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük.
Egy kivajazott, 20×20 cm-es kerámia sütőtál aljába simítjuk a keményítős-rebarbarás eper ¾ részét. Ráöntjük a lisztes masszát, a tetején pedig evőkanálnyi kupacokban elosztjuk a maradék rebarbarás epret.
190 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha langyosra hűlt.
