Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-rebarbarás süti (gluténmentes)

A keményítővel elkevert rebarbarás eper finom, krémes, pudingszerű réteget képez a süti alján.
2016. június 10.

Hozzávalók

  • ½ dl víz
  • 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál+10 dkg barna cukor
  • 30 dkg rebarbara, megtisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 15 dkg tisztított eper, darabolva
  • 8 dkg rizsliszt
  • 3 dkg teffliszt
  • 3 dkg őrölt mandula
  • ½ tk xantángumi
  • 1½ tk sütőpor
  • ½ tk só
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés

 

A vizet beleöntjük egy kis lábosba, és kézi habverővel elkeverjük benne a keményítőt és a cukrot. Beleszórjuk a rebarbarát, és kevergetve felforraljuk. 3 perc után lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az eperdarabokat.

A liszteket és az őrölt mandulát összekeverjük a xantánnal, a sütőporral és a sóval.

A tojást egy kancsóban elkeverjük a tejjel, az olvasztott vajjal és a vaníliával, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük.

Egy kivajazott, 20×20 cm-es kerámia sütőtál aljába simítjuk a keményítős-rebarbarás eper ¾ részét. Ráöntjük a lisztes masszát, a tetején pedig evőkanálnyi kupacokban elosztjuk a maradék rebarbarás epret.

190 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha langyosra hűlt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.
Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

A franciák tejpitéje egyszerű és nagyszerű, és még ki sem kell hozzá magozni a cseresznyét, ugyanis a hagyományos receptúra szerint állítólag az is hozzátesz az ízéhez.
Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Habár a tészta karakteréhez sokat hozzátesz az olívaolaj intenzív íze, ám ha valakinek ez túl sok, nyugodtan cserélje le olvasztott vajra vagy más, semlegesebb ízű olajra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!