Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-rebarbarás süti (gluténmentes)

A keményítővel elkevert rebarbarás eper finom, krémes, pudingszerű réteget képez a süti alján.
2016. június 10.

Hozzávalók

  • ½ dl víz
  • 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál+10 dkg barna cukor
  • 30 dkg rebarbara, megtisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 15 dkg tisztított eper, darabolva
  • 8 dkg rizsliszt
  • 3 dkg teffliszt
  • 3 dkg őrölt mandula
  • ½ tk xantángumi
  • 1½ tk sütőpor
  • ½ tk só
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk vaníliakivonat

Elkészítés

 

A vizet beleöntjük egy kis lábosba, és kézi habverővel elkeverjük benne a keményítőt és a cukrot. Beleszórjuk a rebarbarát, és kevergetve felforraljuk. 3 perc után lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az eperdarabokat.

A liszteket és az őrölt mandulát összekeverjük a xantánnal, a sütőporral és a sóval.

A tojást egy kancsóban elkeverjük a tejjel, az olvasztott vajjal és a vaníliával, majd az egészet a lisztes keverékhez öntjük.

Egy kivajazott, 20×20 cm-es kerámia sütőtál aljába simítjuk a keményítős-rebarbarás eper ¾ részét. Ráöntjük a lisztes masszát, a tetején pedig evőkanálnyi kupacokban elosztjuk a maradék rebarbarás epret.

190 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Csak akkor szeleteljük fel, ha langyosra hűlt.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Epres-rebarbarás omlós pite

Epres-rebarbarás omlós pite

Édes és fanyar egymásra találása egyetlen pitében: eper és rebarbara.
Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)

A franciák tejpitéje egyszerű és nagyszerű, és még ki sem kell hozzá magozni a cseresznyét, ugyanis a hagyományos receptúra szerint állítólag az is hozzátesz az ízéhez.
Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Joghurtos, citromos szelet (gluténmentes)

Habár a tészta karakteréhez sokat hozzátesz az olívaolaj intenzív íze, ám ha valakinek ez túl sok, nyugodtan cserélje le olvasztott vajra vagy más, semlegesebb ízű olajra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.