Epres joghurthab bazsalikommal

Hozzávalók
- 30 dkg eper
- 5 dl görög joghurt
- néhány levél friss bazsalikom
- 2 lapzselatin
- fél dl habtejszín
- kevés porcukor
- lime
- bors
Elkészítés
Az epret leöblítjük, kicsumázzuk, és felkockázzuk. Egy-két szemet a díszítéshez félrerakunk.
Egy keverőtálba tesszük, és a megmosott lime héját belereszeljük, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk egy kevés porcukorral és a felaprított bazsalikomlevéllel. Az egészet alaposan összekeverjük.
A görög joghurtot 2 evőkanál porcukorral, és egy csipet sóval kikeverjük.
A hideg vízben előre beáztatott lapzselatinokat kinyomkodjuk, a felmelegített tejszínben téve feloldjuk, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a joghurtos masszához. Az egészet egy szifonba töltjük.
Tálaláskor a a bazsalikomos epret a pohárba kanalazzuk, a szifonból a tejszínes joghurtot rányomjuk, és a tetejét félbe vágott eprerrel díszítjük.
