Epres és csokis profiterol

Hozzávalók
20-25 darab (a fánkocskák méretétől függ)- 2,5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- vanília fagylalt
- Házi eperszósz:
- 50 dkg eper
- 1 citrom
- 2 ek porcukor
- Házi csokoládészósz:
- 1,5 dl tejszín
- 25 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Az égetett tésztához a tejet egy lábosban feltesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vajat és megsózzuk.
Egy kézi habverővel folyamatos kavargatás közben hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük a masszát, ami akkor lesz jó, amikor elválik az edény falától.
Egy-két percig még kevergetjük, majd levesszük a tűzhelyről, és pár percig pihentetjük.
Amikor a massza kicsit kihűlt, elektromos kézi habverő dagasztó fejével egyesével belekeverjük a tojásokat a tésztába.
Az elkészült masszát habzsákba töltjük és a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis fánkokat nyomunk belőle. Minden fánkocska között hagyjunk helyet, mert sülés közben megdagadnak.
Forró, 200-210 fokos sütőben, és ajtónyitogatás nélkül 20-25 percig sütjük, majd ha letelt ez az idő még a kikapcsolt sütőben hagyjuk 10 percig.
Vaníliafagyival megtöltve és csokoládé vagy eperszósszal tálaljuk.
Az eperszószhoz az érett epreket botmixerrel pürésítjük, és hozzáadjuk egy fél citrom levét és porcukrot.
A csokoládészószhoz a tejszínt felmelegítjük és a felaprított étcsokoládét beleolvasztjuk.