Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres csodadesszert, ahogy Csisztu Zsuzsa szereti

Csisztu Zsuzsa számára a főzés, tökéletes kikapcsolódás, amelyben nem csak a kreativitását élheti ki maximálisan, de a családot is még inkább összehozza a közös alkotás élménye.
2016. március 20.

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 5o dkg mascarpone,
  • 5o dk túró
  • cukor – nyírfacukor vagy xillit ízlés szerint,
  • vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 8o dkg eper
  • 1o dkg vaj

Elkészítés

A vajat felolvasztom, majd a kész réteslapokat megkenem és kb 1oX1o centis kockákra vágom ollóval. Elkezdem őket behajtogatni a muffin formákba, két sorban, vagyis egy sor után elfordítva csillagszerűen jön a következő.

 A sütőbe helyezve kb 1o perc alatt picit megpirulva készre sül.

 Hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a készre formálódott kosárkákat és félretesszük.

Amíg hűl, elkészítjük a krémet.

A mascarponét a túróval és 1o dkg cukorral elkeverjük, jöhet a vaniliás cukor, a reszelt citromhéj, de egy pici narancslé, vagy bármi jöhet bele, amit ízlés szerint odaképzelünk, csak ne legyen túl markáns íz.

Ha kész, egy picit lehűtöm, betöltöm a kosárkákba, epret szeletelek a tetejére és pici porcukorral, és mentalevéllel díszítve tálalom. Nagyon egyszerű, nagyon frissítő és bármilyen idénygyümölccsel – az apróbb fajtákkal különösen – tálalható.

 Jó étvágyat kívánok!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Csisztu Zsuzsa gasztronómiához való viszonyát édesanyja határozta meg. Vele járt kicsi korától kezdve a piacra, ő értette meg vele, hogy miért fontos, hogy az embernek legyen saját zöldségese, húsosa, baromfi árusa, akiknél rendszeresen vásárol, és nála látta azt is, hogy mit jelent, ha egy háziasszony szeretettel főz, süt, és örömmel kóstol, hisz enélkül nem lehet jóízűen alkotni.
Eperbor sabayon

Eperbor sabayon

Friss eperborhab gránátalmával és ananásszal, vagy bármilyen idénygyümölccsel, akár télen is!

Epres-habos pohárdesszert

Könnyű, nyári desszert, ami gyorsan elkészül, mindenki szereti, és a belekerülő habcsók pedig különlegessé teszi.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!