Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres-ananászos sütemény

Jöhet egy gyors sütés nélküli süti?
2019. március 30.

Amint elérkezik a tavasz – vagy legalábbis a naptár szerint a tavasz ígérete –, újra előveszem a kedvenc sütés nélküli desszertjeim receptjeit. Ezúttal a krémbe epret és kis ananászkockákat kevertem, szerintem remekül működnek együtt. A tetejére pedig fehér csokoládé került. Ja, és mondanom sem kell, a sütivel csak pár perc lényegi munkánk lesz.

Hozzávalók

8-10 szelethez
  • 25 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak instant zselatinpor
  • 10 dkg eper
  • 15 dkg ananász (friss vagy konzerv)
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 12-15 dkg babapiskóta (a forma méretének függvényében)
  • ananászlé (esetleg a konzerv leve) a mártogatáshoz
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

A süteményhez egy közepes méretű, magas falú gyümölcskenyér formát használtam.

A tejfölt simára keverjük a kétféle cukorral és a zselatinporral. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a krémhez keverjük. A hideg habtejszínt felverjük, majd a habot is a krémhez forgatjuk.

A formát kibéleljük sütőpapírral (vagy folpakkal). Elrendezünk az aljában egy réteg ananászlébe mártott babapiskótát, rásimítjuk a krém felét. Erre jön a többi megmártott babapiskóta, majd a maradék krém. A formát pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kiborítjuk a desszertet a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy folpakot. A fehér csokit durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Tepsis csirkecomb vele sült körettel

Bízzuk a sütőre a munka oroszlánrészét!
Fűszeres sárgaborsófasírt

Fűszeres sárgaborsófasírt

Nem csak főzelék lehet a sárgaborsóból!
Tavaszi zöldségkrémek

Tavaszi zöldségkrémek

Üde zöld színek reggelire!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!