
Epres-ananászos sütemény
Amint elérkezik a tavasz – vagy legalábbis a naptár szerint a tavasz ígérete –, újra előveszem a kedvenc sütés nélküli desszertjeim receptjeit. Ezúttal a krémbe epret és kis ananászkockákat kevertem, szerintem remekül működnek együtt. A tetejére pedig fehér csokoládé került. Ja, és mondanom sem kell, a sütivel csak pár perc lényegi munkánk lesz.
Hozzávalók
8-10 szelethez- 25 dkg tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak instant zselatinpor
- 10 dkg eper
- 15 dkg ananász (friss vagy konzerv)
- 2 dl habtejszín
- kb. 12-15 dkg babapiskóta (a forma méretének függvényében)
- ananászlé (esetleg a konzerv leve) a mártogatáshoz
- 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
A süteményhez egy közepes méretű, magas falú gyümölcskenyér formát használtam.
A tejfölt simára keverjük a kétféle cukorral és a zselatinporral. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a krémhez keverjük. A hideg habtejszínt felverjük, majd a habot is a krémhez forgatjuk.
A formát kibéleljük sütőpapírral (vagy folpakkal). Elrendezünk az aljában egy réteg ananászlébe mártott babapiskótát, rásimítjuk a krém felét. Erre jön a többi megmártott babapiskóta, majd a maradék krém. A formát pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt kiborítjuk a desszertet a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy folpakot. A fehér csokit durvára vágjuk, és megszórjuk vele a sütemény tetejét.