Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Eperpuding vaníliás túróhabbal

Adásban volt: 2015. május 28.
A recepthez tartozó videó
Eper, eper és eper. A német rote grütze felturbózott verziója, istenien piros és pudingos, ráadásul jó előre elkészíthető, vendégváró édesség.
2016. május 27.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg málna
  • kristálycukor
  • 4 ek keményítő
  • 1 db citrom
  • 25 dkg krémes túró
  • porcukor
  • 1 db lime
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg pisztácia

Elkészítés

Az epret feldaraboljuk, és a málnával együtt, egy kevés cukorral megszórva egy lábosban feltesszük főni. Egy kevés vízzel hígíthatjuk. Alacsony hőfokon, 15 percig rotyogtatjuk. Közben hozzáadjuk a citrom levét is.

A túróhabhoz a lime héját belereszeljük a krémes túróba, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, és egy kevés porcukorral elkeverjük. Végül az egészet habzsákba töltjük, és rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük.

A keményítőt  a piros gyümölcsök levével simára keverjük, majd visszaöntjük az epres-málnás egyveleghez. Ezzel már nem forraljuk. Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Amikor szobahőmérsékletűre visszahűlt, a túróhabbal és aprított pisztáciával tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gondolatok az eperről

Gondolatok az eperről

Az eper az egyik legkényesebb gyümölcsünk. Érdemes a kedvébe járnunk, meghálálja!
Epres tejfölmousse bodzával

Epres tejfölmousse bodzával

Aki ezt az epres, bodzás, édes és savanykás tejföl mousse-t megkóstolja, sosem felejti el. Bár az elkészítése időigényes, de minden pillanata megéri, erre Wolf András, a Salon étterem séfje a garancia.
Karamellizált eperöntet

Karamellizált eperöntet

Az eper kétféle arca, egy desszerten belül, pár perc alatt elkészítve. Remek kiegészítője süteményeknek, fagyiknak, de csak egy kis tejszínhabbal fogyasztva is mennyei.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.