Eperpuding vaníliás túróhabbal

Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 20 dkg málna
- kristálycukor
- 4 ek keményítő
- 1 db citrom
- 25 dkg krémes túró
- porcukor
- 1 db lime
- 1 db vaníliarúd
- 5 dkg pisztácia
Elkészítés
Az epret feldaraboljuk, és a málnával együtt, egy kevés cukorral megszórva egy lábosban feltesszük főni. Egy kevés vízzel hígíthatjuk. Alacsony hőfokon, 15 percig rotyogtatjuk. Közben hozzáadjuk a citrom levét is.
A túróhabhoz a lime héját belereszeljük a krémes túróba, majd hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belsejét, és egy kevés porcukorral elkeverjük. Végül az egészet habzsákba töltjük, és rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük.
A keményítőt a piros gyümölcsök levével simára keverjük, majd visszaöntjük az epres-málnás egyveleghez. Ezzel már nem forraljuk. Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Amikor szobahőmérsékletűre visszahűlt, a túróhabbal és aprított pisztáciával tálaljuk.
