Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Elzászi káposzta

Csepregi Éva elzászi káposztája akár szilvesztekor is asztalra kerülhet! A Neoton Família énekesnője nagyon szeret főzni, mindig igyekszik egyszerű, de egyben különleges fogásokat készíteni, és mindig szívesen használja a saját kertjében megtermett zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket.
2015. december 27.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 30 dkg tarja egyben
  • 30 dkg angol szalonna egyben
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4-5 fej fokhagyma
  • 1 l alaplé
  • 3-4 szelet szalonna

Elkészítés

Egy fazék aljára teszünk egy-két marék savanyú káposztát. Ezt követően ráhelyezzük a tarját, a füstölt angol szalonnát, és végül az egészet beborítjuk káposztával.
A káposzta tetejére tesszük a felnegyedelt vöröshagymákat, valamint a fokhagymát és ráöntjük az alaplét úgy, hogy ellepje, majd meglocsoljuk fehérborral.
Addig főzzük a káposztát, amíg a húsok megpuhulnak.
Amikor elkészül főtt krumplival és főtt virslivel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!