
Elzászi káposzta
Csepregi Éva elzászi káposztája akár szilvesztekor is asztalra kerülhet! A Neoton Família énekesnője nagyon szeret főzni, mindig igyekszik egyszerű, de egyben különleges fogásokat készíteni, és mindig szívesen használja a saját kertjében megtermett zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket.
2015. december 27.
Hozzávalók
4-6 adag- 30 dkg tarja egyben
- 30 dkg angol szalonna egyben
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 fej vöröshagyma
- 4-5 fej fokhagyma
- 1 l alaplé
- 3-4 szelet szalonna
Elkészítés
Egy fazék aljára teszünk egy-két marék savanyú káposztát. Ezt követően ráhelyezzük a tarját, a füstölt angol szalonnát, és végül az egészet beborítjuk káposztával.
A káposzta tetejére tesszük a felnegyedelt vöröshagymákat, valamint a fokhagymát és ráöntjük az alaplét úgy, hogy ellepje, majd meglocsoljuk fehérborral.
Addig főzzük a káposztát, amíg a húsok megpuhulnak.
Amikor elkészül főtt krumplival és főtt virslivel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal