Eklerfánk

Hozzávalók
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- csokoládés töltelék
- 15 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés
A tejet feltesszük melegedni, a vajkockákat hozzáadjuk, teljesen felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük benne. Fakanállal néhány percig keverjük-forgatjuk, égetjük, közepes hőmérsékleten. Egy tálba tesszük és egyesével adjuk hozzá a tojásokat, az elektromos habverő dagasztókarjával. Habzsákba töltjük a tésztát. Sütőpapírral borított tepsire nyomkodjuk a 10-12 cm hosszú téglalapokat. 200 fokon 20 percig sül, majd a kikapcsolt sütőben további 10 percig hagyjuk állni. Töltés előtt teljesen kihűtjük a tésztát. Lukat vágunk rá, és megtöltjük a töltelékkel.
A csokoládés töltelékhez a tejszínt felforraljuk, a csokoládét összevágjuk. Az összetört csokoládéra öntjük a forró tejszínt, felolvasztjuk. Habzsákba töltjük, hűtőbe tesszük dermedni.