Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Eklerfánk

Adásban volt: 2015. február 5.
A recepthez tartozó videó
Ilyen könnyű elkészíteni az eklerfánkot! A január-februári fánkszezonban feltétlenül készítsük el!
2016. január 24.

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • csokoládés töltelék
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

A tejet feltesszük melegedni, a vajkockákat hozzáadjuk, teljesen felolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet és gyorsan elkeverjük benne.  Fakanállal néhány percig keverjük-forgatjuk, égetjük, közepes hőmérsékleten. Egy tálba tesszük és egyesével adjuk hozzá a tojásokat, az elektromos habverő dagasztókarjával. Habzsákba töltjük a tésztát. Sütőpapírral borított tepsire nyomkodjuk a 10-12 cm hosszú téglalapokat. 200 fokon 20 percig sül, majd a kikapcsolt sütőben további 10 percig hagyjuk állni. Töltés előtt teljesen kihűtjük a tésztát. Lukat vágunk rá, és megtöltjük a töltelékkel. 

A csokoládés töltelékhez a tejszínt felforraljuk, a csokoládét összevágjuk. Az összetört csokoládéra öntjük a forró tejszínt, felolvasztjuk. Habzsákba töltjük, hűtőbe tesszük dermedni. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mindent a fánkról

Mindent a fánkról

A fánk és a farsang története a magyar néphagyományban ugyan összeforr, azonban ha szétnézünk a fánktörténelemben, bőséggel találunk országokat, ahol egész évben hódolnak a fánkevés gyönyörűségének. És milyen jól teszik!
5 különleges fánk farsangra

5 különleges fánk farsangra

A kisujjadban van már a szalagos és a csöröge? Akkor mi most megmutatjuk neked, hogyan tudod még különlegesebbé tenni a farsangi menüt. Nem szokványos, nem mindennapi fánkreceptek, a farsang mindennapjaira.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.