Egytál paradicsomos tészta
Adásban volt: 2015. október 15.
A recepthez tartozó videó

Vérlázítóan finom tészta olasz alapanyagokból ugyan, de a nem éppen olasz módszerrel elkészítve. Minden egyszerre kerül a lábosba, a végeredmény pedig egy majdnem leves-majdnem tészta étel.
2015. október 15.
Hozzávalók
- vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 doboz paradicsom konzerv
- 1 liter víz
- koktélparadicsom
- 20 dkg penne tészta
- parmezán
- 15 dkg friss spenót
- kelkáposzta
- friss bazsalikom
- só, bors
- olívaolaj, chilipaprika
Elkészítés
A hozzávalókat berakjuk egy lábosba: a száraz tésztát, a felezett koktélparadicsomokat, a hámozott paradicsom konzervet, a feldarabolt kelkáposztát, felaprított vöröshagymát és fokhagymát, chilipaprikát, spenótot, bazsalikomot.
Felöntjük a vízzel, hogy pont elfedje a tésztát. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajat adunk hozzá. Majd a forrástól számítva 10-15 percig főzzük.
Parmezán forgáccsal és friss bazsalikommal tálaljuk.
ht
Megosztom barátaimmal