Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egytál paradicsomos tészta

Adásban volt: 2015. október 15.
A recepthez tartozó videó
Vérlázítóan finom tészta olasz alapanyagokból ugyan, de a nem éppen olasz módszerrel elkészítve. Minden egyszerre kerül a lábosba, a végeredmény pedig egy majdnem leves-majdnem tészta étel.
2015. október 15.

Hozzávalók

  • vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz paradicsom konzerv
  • 1 liter víz
  • koktélparadicsom
  • 20 dkg penne tészta
  • parmezán
  • 15 dkg friss spenót
  • kelkáposzta
  • friss bazsalikom
  • só, bors
  • olívaolaj, chilipaprika

Elkészítés

A hozzávalókat berakjuk egy lábosba: a száraz tésztát, a felezett koktélparadicsomokat, a hámozott paradicsom konzervet, a feldarabolt kelkáposztát, felaprított vöröshagymát és fokhagymát, chilipaprikát, spenótot, bazsalikomot.
Felöntjük a vízzel, hogy pont elfedje a tésztát. Sózzuk, borsozzuk, kevés olajat adunk hozzá. Majd a forrástól számítva 10-15 percig főzzük.

Parmezán forgáccsal és friss bazsalikommal tálaljuk.

ht

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Babos tészta

Babos tészta

A cigány konyha klasszikusa, egyszerű, kevés alapanyagból készül és nem mellesleg nagyon finom.
David Beckham, a tésztakirály

David Beckham, a tésztakirály

Azért azt valljuk be, nem lepődünk meg azon, hogy a Beckham családban, a világsztár futballista férj az, aki többször magára ölti a konyhai kötényt. David imád főzni, családja pedig nagyon örül ennek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?