Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű lángos

Adásban volt: 2016. április 21.
A recepthez tartozó videó
Az egyszerű lángos tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá különösebb tudomány. Ha meguntuk, akkor pedig elkezdhetjük megtölteni: sajttal, baconnel, rozmaringgal.
2016. április 21.

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 6 dl zsíros tej
  • 6 dl tejföl
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek só
  • 2 ág friss rozmaring
  • 20 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • olaj a sütéshez
  • Fokhagymás szósz:
  • 6 gerezd fokhagyma

  • víz

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, szárított élesztővel és a szobahőmérsékletű tejjel, majd egy lisztezett deszkán kézzel rádolgozunk. Egy tiszta konyharuhával lefedve, hagyjuk 20-25 perc alatt megkelni a tésztát.
Ha megkelt, kisebb darabokra vágjuk fel és kézzel kör alakúra nyújtjuk, majd bő, forró olajban kisütjük mindkét oldalát.

Készíthetünk töltött lángost is: a kinyújtott tésztára bacon és trappista szeleteket pakolunk, a tésztát ráhajtjuk és így sütjük ki az olajban. Vagy friss rozmaring ágakat csavarunk a tésztába és így sütjük ki.

Fokhagymás szósszal megkenve vagy tejföllel és sajttal megpakolva kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.
Flórián téri aluljáró - lángos

Flórián téri aluljáró - lángos

Római kori romok, jó nagy adag szocreál, piros műanyag borítás a falakon, és az aluljárók diszkrét bája.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.