
Egyszerű áfonyás süti
Hozzávalók
- Morzsás alaphoz:
- ½ csésze liszt
- ½ csésze barnacukor
- ¾ tk. fahéj
- 4 ek. vaj (olvasztott)
- Töltelékhez:
- ½ csésze cukor
- 6 ek. vaj (szobahőmérsékletű)
- ¼ csésze tejföl
- ¼ csésze tej
- 1 tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 és ¼ tk. sütőpor
- 1 csésze liszt
- 1 és ¼ csésze áfonya
- Mázhoz:
- ¾ csésze porcukor
- 1-2 ek. tej
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki sütőpapírral egy 22.8 cm-es átmérőjű tortaformát, az oldalát kenjük ki az oldalát.
2. Készítsük el a morzsasütit: egy nagy tálba tegyük a lisztet, cukrot, fahéjat, vajat, majd villával keverjük egyneművé. Tegyük félre.
3. Most jön a töltelék: a cukrot és a vajat verjük világosabbá (3-4 perc), majd adjuk hozzá a tejfölt és a tejet, keverjük tovább. Ezután jöhet a tojás és a vaníliaaroma, keverjük simára. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd ezt keverjük az előző keverékhez.
4. Ha egyenletes masszát kaptunk a töltelékből, a felét öntsük a tortaforma aljára. Erre jön az alap fele, majd az áfonyák fele. Erre kenjük a maradék tölteléket, majd a morzsoljuk rá a maradék alapot.
5. Fogpiszkálópróbáig süssük (34-36 perc), majd vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni 20 percig.
6. Addig elkészíthetjük a mázat: a porcukrot és a tejet addig verjük, még egyenletes lesz. Mindig adhatunk hozzá tejet vagy porcukrot, ha szükséges.
7. Ezzel csurgassuk meg a süteményt, szórjuk rá a maradék áfonyát.
forrás: lifeloveandsugar.com