Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egybensült töltött csirke franciásan

Adásban volt: 2016. június 9.
A recepthez tartozó videó
Igazi francia "főzőcske de okosan", amelyből megtudhatjuk az egész csirke kicsontozásának legegyszerűbb módját. Illatos ropogós töltött csirke, friss salátával.
2016. június 9.

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb méretű csirke, belsőségekkel együtt
  • 2 db tojás
  • 5 db áztatott, kicsavart zsömle
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek libazsír
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg fehérrépa (köretnek)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín

  • bors
  • 1 tojássárgája
  • tárkonyecet
  • 1 tk mustár
  • olívaolaj
  • 1 méter spárga kötözni
  • kaliforniai paprika
  • újhagyma
  • hónapos retek
  • rukola

Elkészítés

Az egész csirkét csontozzuk ki, úgy hogy a bőre  rajta maradjon, a húsa pedig egy darabban. A húst besózzuk és közben elkészítjük a tölteléket.
A beáztatott zsemlét összekeverjük a finomra aprított hagymával, sóval, borssal, tojással és a zöldborsóval, majd a masszát beletöltjük a csirke bőre alá, illetve a belsejébe halmozzuk és összezárjuk. A combok végeit spárgával összekötjük. A töltött csirkét “hasra” fordítjuk és hurkolva összespárgázzuk.
Az egészet egy hőálló tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, szeletelt fehérrépát és fokhagymát teszünk köré. Kevés vizet vagy fehérbort öntünk alá és 150 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd 180 fokon 10 percig grillezzük.

Saláta

Az öntethez majonézt készítünk: a tojássárgájához adjuk a mustárt, a tárkonyecetet és a felaprított petrezselyemzöldet. Összeturmixoljuk és turmixolás közben hozzácsorgatjuk az olajat. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt.
A salátához a paprikát, újhagymát és a retket feldaraboljuk, összekeverjük a rukolával és ráöntjük az öntetet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zöldfűszeres gerslivel töltött csirke

Zöldfűszeres gerslivel töltött csirke

A sült csirke friss, tavaszi zöldfűszerekkel és gerslivel töltve.
Csirkemájpástétom - tej- és tojásmentesen

Csirkemájpástétom - tej- és tojásmentesen

Pár perc alatt, tej és tojás nélkül elkészíthető ez a nagyon finom májpástétom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.