Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyben sült karaj

Adásban volt: 2014. május 22.
A recepthez tartozó videó
Az egyben sült karaj frissen tökéletes ebéd, de hidegen, mondjuk salátával tálalva, remek vacsora is.
2015. november 6.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 kg karaj (egyben)
  • olivaolaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 tk mustármag
  • 2 tk édesköménymag

Elkészítés

Száraz, forró serpenyőben együtt megpirítjuk az édesköménymagokat és a mustármagokat.
Egy papírtörlővel leitatjuk a húsról a nedvességet, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, valamint átkenjük dijoni mustárral.
A megpirult fűszereket fűszermozsárban összetörjük és megszórjuk velük a karaj mindkét oldalát. A mustár segít abban, hogy a fűszerkéreg a húson maradjon.
Ezután forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon a húst körben, azaz minden oldalán elősütjük.
Fontos, hogy ne mozgassuk pirulás közben, várjuk meg amíg kialakul a pörzsréteg a hús felületén.
Miután a hús megpirult áttesszük egy olívaolajjal kikent sütőlapra és bő egy órára 170-180 C fokon készre sütjük.
Tálalás előtt mindenképp hagyjuk pár percig pihenni, és csak utána szeleteljük.

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.