Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Adásban volt: 2013. november 21.
A recepthez tartozó videó
Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.
2016. január 20.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 egész pulykacomb (lehetőség szerint egyben)
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • 1 narancs
  • rozmaring
  • szalonna
  • olívaolaj
  • fehérbor

Elkészítés

A fokhagymát vékony karikákra, a szalonnát vastag gyufaszálnyi szeletkékre vágjuk.
Egy keskeny pengéjű, éles késsel kis “zsebeket” vágunk a húsba, és ezekbe tűzdeljük a fokhagymát és a szalonnát.
Mikor az egyik felével elkészültünk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá friss narancshéjat, bedörzsöljük felaprított rozmaringgal és kakukkfűvel.
(Rozmaring és kakukkfű ágacskákat tűzhetünk a kis zsebekbe is!) 
Meglocsoljuk olívaolajjal, és alaposan beledörzsöljük a fűszereket a húsba.
Ezután megfordítjuk, és a másik felén ugyanezt a műveletsort megismételjük.
Lehetőség szerint egy nehéz öntöttvas tepsiben süssük meg a combot. Az aljára öntünk egy kis olívaolajat és egy kevés fehérbort, belehelyezzük a pulykacombot, és alacsony hőmérsékleten, lassan megsütjük. Ez 120-130 C fokon 3-3 és fél órán át jelent.

Sütés közben a pecsenyelével időről-időre meglocsoljuk. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros körtekompót

Vörösboros körtekompót

A fahéjjal, szegfűszeggel vörösborban főtt körte remek kísérője különféle sülteknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!