Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Hozzávalók
6-8 adag- 1 egész pulykacomb (lehetőség szerint egyben)
- fokhagyma
- kakukkfű
- 1 narancs
- rozmaring
- szalonna
- olívaolaj
- fehérbor
Elkészítés
A fokhagymát vékony karikákra, a szalonnát vastag gyufaszálnyi szeletkékre vágjuk.
Egy keskeny pengéjű, éles késsel kis “zsebeket” vágunk a húsba, és ezekbe tűzdeljük a fokhagymát és a szalonnát.
Mikor az egyik felével elkészültünk, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá friss narancshéjat, bedörzsöljük felaprított rozmaringgal és kakukkfűvel.
(Rozmaring és kakukkfű ágacskákat tűzhetünk a kis zsebekbe is!)
Meglocsoljuk olívaolajjal, és alaposan beledörzsöljük a fűszereket a húsba.
Ezután megfordítjuk, és a másik felén ugyanezt a műveletsort megismételjük.
Lehetőség szerint egy nehéz öntöttvas tepsiben süssük meg a combot. Az aljára öntünk egy kis olívaolajat és egy kevés fehérbort, belehelyezzük a pulykacombot, és alacsony hőmérsékleten, lassan megsütjük. Ez 120-130 C fokon 3-3 és fél órán át jelent.
Sütés közben a pecsenyelével időről-időre meglocsoljuk.